Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví – nový název největší agentury EU pro duševní vlastnictví

30.12.2015 19:50

Úřad pro harmonizaci na vnitřním trhu (OHIM) se podle nového, dnes zveřejněného právního předpisu EU přejmenovává na Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO).

Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví – nový název největší agentury EU pro duševní vlastnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

S účinností od 23. 3. 2016, tj. 90 dnů poté, co dnes zveřejněný právní předpis vstoupí v platnost, se úřad OHIM přejmenuje na Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) a ochranná známka Společenství na ochrannou známku Evropské unie.

Ke dni 23. 3. 2016 se všechny stávající ochranné známky Společenství automaticky stanou ochrannými známkami Evropské unie a přihláškami ochranných známek Evropské unie.

Pozměňující nařízení také upravuje poplatky splatné úřadu včetně celkového snížení jejich výše, zejména v případě poplatků za obnovení zápisu. Dne 23. 3. 2016 se on-line formuláře přihlášek úřadu a kalkulačka pro výpočet poplatků automaticky aktualizují, aby odpovídaly novému systému.

Úřad OHIM od roku 1996 ze svého sídla ve španělském Alicante zpracoval více než 1,3 milionu přihlášek ochranných známek Společenství ve 23 jazycích EU.

O ÚŘADU OHIM

Úřad OHIM je největší decentralizovanou agenturou EU. Je financován v plném rozsahu z vlastních zdrojů, přičemž z rozpočtu EU mu nejsou přidělovány žádné prostředky. Úřad spravuje ochranné známky Společenství a zapsané průmyslové vzory Společenství. Spolupracuje rovněž s partnerskými úřady v oblasti duševního vlastnictví na úrovni EU a na vnitrostátní i regionální úrovni s cílem vybudovat v celé EU silnější systém duševního vlastnictví ve prospěch uživatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…