Úřad práce ČR: V Jihočeském kraji proběhne série Burz práce

27.03.2017 8:08

V následujících pěti týdnech (od 28. 3. – 26. 4. 2017) proběhnou ve všech okresech Jihočeského kraje Burzy práce. V jejich rámci nabídnou zaměstnavatelé stovky volných pracovních míst v řadě oborů. Především pak ve strojírenských, stavebních a ekonomických oborech.

Úřad práce ČR: V Jihočeském kraji proběhne série Burz práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Návštěvníci těchto akcí tak budou mít jedinečnou příležitost pro navázání nových kontaktů, získání zajímavé a perspektivní práce a v neposlední řadě se dozví i podrobnosti o širokém portfoliu služeb, které klientům nabízí Úřad práce ČR. Na pořádání Burz práce se spolupodílí Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů, v rámci partnerství Jihočeského paktu zaměstnanosti, Jihočeská hospodářská komora a Krajská pobočka ÚP ČR v Českých Budějovicích. Ty letošní navazují na úspěšnou Burzu pracovních příležitostí, která proběhla v březnu loňského roku.

Současná situace na trhu práce je v Jihočeském kraji, stejně jako v jiných regionech, příznivá. Ke konci února činil podíl nezaměstnaných osob na jihu Čech 4,4 %. V evidenci ÚP ČR bylo 20 189 uchazečů o zaměstnání a zaměstnavatelé v tomto kraji nabízeli prostřednictvím Úřadu práce ČR 9 716 volných pracovních míst. Na jedno místo tak připadali dva nezaměstnaní. Zaměstnavatelé měli největší zájem o řidiče (především MKD), pracovníky v kvalifikovaných i nekvalifikovaných strojírenských profesích nebo kuchaře a prodavače do směnných provozů. S příchodem jarního počasí poptávka zaměstnavatelů po nových zaměstnancích ještě poroste.

„Akce, jako jsou Burzy práce, nabízejí jedinečnou příležitost pro navazování kontaktů mezi zaměstnavateli a jejich budoucími zaměstnanci. Ti, kteří hledají práci nebo chtějí změnit tu stávající, se dozví cenné informace o pracovních možnostech v daném okrese. A získají též přehled o tom, co zaměstnavatelé v dnešní době požadují. Naopak firmy mají příležitost oslovit značný počet uchazečů a získat tak nové zaměstnance,“ přibližuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Českých Budějovicích Ivan Loukota.

V rámci snahy o co největší „spárování“ nabízených volných pracovních míst a příchozích uchazečů a zájemců o zaměstnání, vyšle Krajská pobočka ÚP ČR v Českých Budějovicích ve všech okresech kraje na burzy ty uchazeče, jež obtížně hledají zaměstnání nebo si nejsou jistí, kterého zaměstnavatele nakonec zvolit. Přijít ale samozřejmě může kdokoli, kdo má o tyto akce zájem. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

„Doporučujeme všem, kteří opravdu chtějí najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také profesní strukturovaný životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi. A to, vzhledem k hojnému počtu zástupců zaměstnavatelů, hned v několika kopiích,“ uzavírá Ivan Loukota.

Samostatné informace k jednotlivým burzám jsou k dispozici na: http://www.jsrlz.cz/aktuality/vyberte-si-zamestnavatele-na-burze-prace-126.html.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…