Úřad práce ČR zahájil činnost mobilního poradenského střediska v OKD

13.01.2017 15:59

Od úterý 10. 1. 2017 je odcházejícím zaměstnancům OKD k dispozici mobilní poradenské středisko Úřadu práce ČR. Jeho zástupci poskytují poradenské služby všem zájemcům přímo v prostorách zaměstnavatele.

Úřad práce ČR zahájil činnost mobilního poradenského střediska v OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Odcházející zaměstnanci mohou navštívit specialisty Úřadu práce ČR, kteří jim poradí, jak mají dále postupovat, vždy mezi 7.00 – 15.00 hodinou od pondělí (ve Staříči) do středy (út a st v Chlebovicích).

„Proberou s nimi jejich konkrétní situaci, seznámí je s nabídkou volných pracovních míst v regionu i v celé ČR, tak aby v ideálním případě vůbec nepřišli do evidence Úřadu práce ČR, ale nastoupili rovnou k novému zaměstnavateli,“ vysvětluje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Příchozí se také dozvědí, jaká rekvalifikace pro ně bude nejvhodnější, jaké jsou podmínky pro zavedení do evidence ÚP ČR, podrobnosti k programu Outplacement nebo informace o sociálních dávkách a zákonných podmínkách nutných pro jejich přiznání. Na pracovištích OKD budou zástupci ÚP ČR do konce března 2017. Jeho zaměstnanci jsou připraveni podat zájemcům podrobné informace o nástrojích a opatřeních aktivní politiky zaměstnanosti, mimo jiné o podpoře v rámci společensky účelného pracovního místa nebo třeba o příspěvku na dojížďku či přestěhování. Odcházející zaměstnanci OKD se mohou obracet také na kterékoli kontaktní pracoviště ÚP ČR v Moravskoslezském kraji.

Pro zaměstnance, kterým hrozí ztráta zaměstnání, jsou ve výpovědní době nebo patří mezi potenciální zaměstnance nových firem, stejně jako pro nové zaměstnavatele, je určen projekt s názvem Outplacement v MSK. ÚP ČR ho spustil 1. 1. 2017. Je určen pro minimálně 350 klientů z řad cílové skupiny. Jeho hlavním cílem je pomoc zaměstnancům podniků, které prochází strukturálními změnami, a jsou tudíž nuceny své zaměstnance propouštět. V jeho rámci ÚP ČR účastníkům postupně nabídne ucelený komplex poradenských a vzdělávacích aktivit. Například pracovní diagnostiku, pomoc při hledání nového zaměstnání, přípravě na pracovní pohovor, rady při tvorbě životopisu, rekvalifikační kurzy, odborná školení podle požadavků zaměstnavatelů nebo třeba proplacení jízdného či výdajů za lékařskou prohlídku a výpis z rejstříku trestů, které požaduje nový zaměstnavatel.

Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu, konkrétně z Operačního programu Zaměstnanost, a státního rozpočtu ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…