Úřad práce: Šanci má každý, jen ji využít

10.10.2021 11:27 | Tisková zpráva

Pod tímto sloganem proběhne ve dnech 10. - 11. 10. 2021 v teplickém Domě kultury regionální veletrh středního vzdělávání ŠANCE 2021.

Úřad práce: Šanci má každý, jen ji využít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Na akci, na jejíž organizaci se podílí Úřad práce ČR, se představí 27 státních i soukromých středních škol. Jejich zástupci poskytnou zájemcům podrobné informace o své činnosti, o možnostech studia a všech oborech, které otevřou ve školním roce 2022/2023. Veletrh mohou zájemci navštívit první den konání mezi 12.00 – 16.00 hodinou, druhý den pak mezi 9.00 – 16.00 hodinou.

Přehlídky se zúčastní 9 škol přímo z Teplic a 18 škol z ostatních regionů Ústeckého kraje. Právě osobní kontakt se zástupci těchto vzdělávacích zařízení nabídne zájemcům jedinečnou šanci zorientovat se ve vzdělávací nabídce škol a rozhodnout se nakonec pro tu pravou. Pro návštěvníky budou připravené informační materiály, dozvědí se, jak náročné je studium na konkrétní škole, jak probíhá přijímací řízení, jaké jsou podmínky studia a možnosti ubytování, stravování nebo třeba mimoškolní činnosti.

„Volba povolání je s přihlédnutím k aktuální situaci na trhu práce velice důležitým a nelehkým okamžikem, který může ovlivnit další pracovní zařazení, a tím i život mladého člověka. V tomto ohledu hrají hlavní roli především rodiče dětí, ale pomoci jim při hledání té správné cesty mohou také odpovědní zástupci škol a v neposlední řadě i Úřad práce ČR,“ upozorňuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem Radim Gabriel.

„Celou přehlídku a poskytování důležitých informací veřejnosti považujeme za nedílnou součást bezplatných služeb, které Úřad práce ČR občanům nabízí. Prevence nezaměstnanosti začíná už v okamžiku, kdy se mladý člověk rozhoduje, jaký obor bude studovat. Při volbě budoucího povolání je proto důležité zjistit si, jaké jsou následně šance na pracovní uplatnění v daném odvětví,“ doplňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Teplicích Martina Bečvářová. 

Specialisté Úřadu práce ČR proberou s dětmi a jejich rodiči, jak nejlépe vybrat vhodné povolání. V neposlední řadě představí návštěvníkům široké portfolio služeb Úřadu práce ČR nebo jim předají informace o aktuální nabídce volných míst v regionu.

Každý návštěvník Šance 2021 obdrží bezplatně brožuru, kterou vytvořilo Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Teplicích. Čtenáři v ní najdou přehled všech vystavujících škol a jejich aktuálních oborů. Vše si tak budou moci ještě prostudovat i v pohodlí domova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Meziroční růst maloobchodních tržeb v březnu zrychlil

16:13 Český statistický úřad: Meziroční růst maloobchodních tržeb v březnu zrychlil

Tržby v maloobchodě se v březnu reálně zvýšily meziročně o 6,1 % a meziměsíčně o 1,3 %. Tržby za pro…