Úřad práce: V Kopřivnici „má řemeslo zlaté dno“

25.04.2017 19:15

Celkem 14 profesí v technických oborech se představí na už jedenáctém ročníku přehlídky s názvem „Řemeslo má zlaté dno“. Akce proběhne ve dnech 26. 4. (9.00 – 16.00 hod.) a 27. 4. 2017 (9.00 - 15.00 hod.) ve Sportovní hale VOŠ, SOŠ a SOU v Kopřivnici (ul. Husova 1302). Na pořádání přehlídky se podílí Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Novém Jičíně a Kopřivnici, VOŠ, SOŠ, SOU Kopřivnice, Střední škola technická a zemědělská Nový Jičín, město Kopřivnice a zaměstnavatelé z celého okresu.

Úřad práce: V Kopřivnici „má řemeslo zlaté dno“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Stejně jako jinde v republice se i v tomto regionu potýkají zaměstnavatelé s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků v technických oborech. „Prostřednictvím této akce se proto snažíme vzbudit zájem žáků o tyto profese,“ říká ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Novém Jičíně Zdislav Zima a dodává: „Pokud se mladí lidé rozhodnou takový obor vystudovat, mají velké šance na získání práce. Zájem firem je o kvalifikované a technicky vzdělané pracovníky velký a hlavně trvalý. Navíc - technické obory nabízejí absolventům velmi zajímavé platové ohodnocení.“

Přehlídka technických profesí je určena především žákům osmých a devátých tříd ZŠ. Je ale otevřena i všem, kteří jsou bez práce nebo uvažují o změně zaměstnání, rodičům žáků, pedagogickým pracovníkům, výchovným poradcům – zkrátka široké veřejnosti. Účast na akci přislíbila řada významných zaměstnavatelů z Novojičínska.

Jejich zástupci připravili pro návštěvníky širokou škálu aktivit, včetně ukázek svých výrobních programů. Průvodci poskytnou skupinkám žáků důležité informace o studijních a učebních oborech a také firmách, které vyhledávají absolventy technických oborů. Spolupracují v tomto ohledu se školami a potenciální budoucí zaměstnance připravují na praxi už během studia.

Příchozí se mimo jiné také dozvědí, co obnáší výkon konkrétní profese nebo co musí zájemce o takovou práci splňovat. Návštěvníci shlédnou názorné ukázky z činnosti zámečníků, obráběčů kovů, nástrojářů, automechaniků, zedníků, instalatérů či truhlářů. Součástí akce bude i bohatý doprovodný program. V jeho rámci budou pro zájemce připraveny jednoduché praktické úkoly, ve kterých si vyzkouší svou manuální zručnost, schopnosti a dovednosti při plnění jednoduchých úkolů spojených s technickými obory.

Ti, kteří právě hledají zaměstnání, se mohou přímo na místě, u zástupců firem, seznámit s nabídkou pracovních příležitostí v oblasti technických a řemeslných oborů. Vstup na akci je zdarma. K 31. 3. 2017 evidoval ÚP ČR na Novojičínsku 4 602 uchazečů o zaměstnání. Podíl nezaměstnaných osob činil 4,2 %. Zdejší zaměstnavatelé nabízeli prostřednictvím Úřadu práce ČR 1 901 volných pracovních míst. Nejčastěji hledali seřizovače a obsluhu obráběcích strojů, nástrojaře, svářeče, zedníky nebo brusiče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…