Úřad práce: V Opavě proběhne Trh pracovních příležitostí

01.06.2016 18:01

Pracovní příležitosti v řadě oborů, praktické informace o trhu práce v regionu, zajímavé přednášky z oblasti zaměstnanosti, užitečné rady týkající se pracovněprávní problematiky či práce v zahraničí. To je jen výčet z bohatého programu, který nabídne návštěvníkům „Trh pracovních příležitostí“ v Opavě. Akce, kterou pořádá ÚP ČR v rámci projektu EURES-T Beskydy, proběhne ve čtvrtek 2. 6. 2016 mezi 9.30 – 16.00 hodinou v Opavě (Kulturní dům Na Rybníčku).

Úřad práce: V Opavě proběhne Trh pracovních příležitostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Do Opavy se sjede dvacítka zaměstnavatelů z Opavska, Polska a Slovenska. Zájemcům nabídnou volná místa zejména ve strojírenství, v potravinářství, dopravě, ve výrobě a službách. Hledat budou například strojírenské dělníky a techniky, řidiče, pracovníky v sociálních službách, strážné nebo třeba prodavače. 

„Trh pracovních příležitostí tak bude jedním z nástrojů, který může přispět k dalšímu snížení nezaměstnanosti v našem okrese,“ říká ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Opavě Jarmila Mateřanková a dodává: „Zájemcům o novou práci nabídne jedinečnou příležitost absolvovat hned několik přijímacích pohovorů na jednom místě a bez stresu. Ostatně právě přímý a osobní kontakt uchazeče se zaměstnavatelem bývá při hledání zaměstnání tím nejefektivnějším.“ 

ÚP ČR proto doporučuje všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi. 

Součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou zástupci Úřadu práce ČR. Zájemci se mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti či poradenských služeb. Pro radu si mohou přijít i ti, kteří chtějí začít podnikat nebo třeba vyjet za prací do zahraničí. 
 

K 30. 4. 2016 činil podíl nezaměstnaných osob v okrese Opava 6 %. Bez práce bylo v tomto regionu 7 576 uchazečů o zaměstnání. Zaměstnavatelé nabízeli prostřednictvím ÚP ČR celkem 1 315 volných pracovních míst. Největší zájem měli o pomocné pracovníky ve výrobě (zejména ve strojírenství a v potravinářství), řidiče nákladních automobilů, prodavače v prodejnách, kuchaře, číšníky a servírky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…