Úřad práce: Zaměstnavatelé z Domažlicka nabídnou zájemcům práci

26.04.2016 14:39

Celkem 10 vystavovatelů z Domažlicka a široká nabídka volných pracovních míst ve strojírenství, logistice, autodopravě či administrativě. To vše bude připraveno pro návštěvníky Burzy práce v Domažlicích (Městské kulturní středisko, náměstí Míru 51), kterou spolupořádají Úřad práce ČR (ÚP ČR) a Okresní hospodářská komora Domažlice. Akce proběhne ve čtvrtek 28. 4. 2016 od 9.00 do 15.00 hodin. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

Úřad práce: Zaměstnavatelé z Domažlicka nabídnou zájemcům práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Do Domažlic se sjedou zaměstnavatelé z celého regionu. Poptávka bude hlavně po technických profesích. Firmy budou hledat například seřizovače, kontrolory kvality, montážní dělníky, specialisty v oblasti prodeje, svářeče nebo dělníky v dřevovýrobě.

Návštěvníci získají mimo jiné přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat přijímací pohovor. ÚP ČR proto doporučuje všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi. Součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou zástupci Úřadu práce ČR.

„Zájemci se mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe, jak efektivně hledat zaměstnání nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti,“ vysvětluje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Domažlicích Zdeněk Písařík.

K 31. 3. 2016 evidoval ÚP ČR v okrese Domažlice celkem 2 083 uchazečů o zaměstnání a 1 413 volných pracovních míst. Zdejší zaměstnavatelé měli největší zájem o montážní dělníky, svářeče, zedníky, řidiče nákladních automobilů, kuchaře a seřizovače a obsluhu obráběcích strojů.

V celém Plzeňském kraji činil podíl nezaměstnaných osob 4,4 %. Bez práce bylo v tomto regionu 17 730 lidí. Zaměstnavatelé nabízeli prostřednictvím ÚP ČR na Plzeňsku 9 232 volných pracovních míst. Nejnižší nezaměstnanost v kraji hlásí okres Rokycany (3,4 %) a Plzeň – jih (4 %). Naopak nejvyšší podíl nezaměstnaných byl ke konci března na Tachovsku (5,8 %) a Domažlicku (5,1%).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…