Úřad práce nabídne na veletrhu v Plzni radu i pomoc

17.01.2016 19:04

Celkem 30 vystavovatelů z řad zaměstnavatelů a škol se představí návštěvníkům už čtvrtého ročníku veletrhu práce a vzdělávání s názvem „Klíč k úspěchu“. Akce proběhne ve čtvrtek 21. 1. 2016 v kulturním domě Peklo v Plzni mezi 10.00 – 18.00 hodinou. Své zástupce bude mít na místě i zdejší krajská pobočka Úřadu práce ČR.

Úřad práce nabídne na veletrhu v Plzni radu i pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Veletrh je určen těm, kteří chtějí získat či změnit zaměstnání. Na své si přijdou také zájemci o brigády. Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi.

"K 31. 12. 2015 činil podíl nezaměstnaných osob v Plzeňském kraji 4,6 %. Bez práce bylo v tomto regionu 18 587 lidí. To je nejnižší prosincová hodnota od roku 2009. Zároveň evidujeme rekordní počet volných pracovních míst. Řada lidí tak dostane v rámci letošního ročníku veletrhu šanci najít si lepší práci - s lepšími platovými podmínkami i dalšími benefity,“ upozorňuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Plzni Zdeněk Novotný.

Na burze se budou prezentovat významní zaměstnavatelé z celého kraje. Zájemcům nabídnou několik stovek volných míst. Hledat budou například technology, konstruktéry, zámečníky, elektrikáře, brusiče, svářeče, testovací a vývojové inženýry, projektové vedoucí, elektrotechniky, programátory, CNC frézaře, nástrojaře, servisní techniky, elektroinženýry, vedoucí servisu, operátor do výroby, skladníky, řidiče, pracovníky údržby, kontrolory kvality, nebo třeba recepční, plánovače či pracovníky v IT.

Své zastoupení bude mít na veletrhu také Úřad práce ČR. Jeho specialisté poradí lidem nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim pomohou s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. 

Chybět nebudou ani vzdělávací instituce, které se zabývají profesním rozvojem dospělých. Budou mezi nimi i střední a jazykové školy. Jako každý rok, se mohou lidé těšit i na bohatý doprovodný program. Tak například dostanou možnost prokonzultovat s kariérním poradcem podobu svého životopisu. K dispozici bude image, a nově i brýlová, poradna. Další novinkou bude bezplatná fotoslužba.

Zájemci si tak budou moci pořídit vhodnou profilovou fotografii, která je dnes už nedílnou součástí životopisu či prezentace na sociálních sítích. Součástí veletrhu budou i akce, které se osvědčily v minulosti - grafologické poradenství, testování jazykové úrovně nebo zajímavé přednášky.

Vstup na veletrh i na celý doprovodný program je zdarma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…