Úřad práce nabídne na veletrhu v Plzni radu i pomoc

17.01.2016 19:04

Celkem 30 vystavovatelů z řad zaměstnavatelů a škol se představí návštěvníkům už čtvrtého ročníku veletrhu práce a vzdělávání s názvem „Klíč k úspěchu“. Akce proběhne ve čtvrtek 21. 1. 2016 v kulturním domě Peklo v Plzni mezi 10.00 – 18.00 hodinou. Své zástupce bude mít na místě i zdejší krajská pobočka Úřadu práce ČR.

Úřad práce nabídne na veletrhu v Plzni radu i pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Veletrh je určen těm, kteří chtějí získat či změnit zaměstnání. Na své si přijdou také zájemci o brigády. Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi.

"K 31. 12. 2015 činil podíl nezaměstnaných osob v Plzeňském kraji 4,6 %. Bez práce bylo v tomto regionu 18 587 lidí. To je nejnižší prosincová hodnota od roku 2009. Zároveň evidujeme rekordní počet volných pracovních míst. Řada lidí tak dostane v rámci letošního ročníku veletrhu šanci najít si lepší práci - s lepšími platovými podmínkami i dalšími benefity,“ upozorňuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Plzni Zdeněk Novotný.

Na burze se budou prezentovat významní zaměstnavatelé z celého kraje. Zájemcům nabídnou několik stovek volných míst. Hledat budou například technology, konstruktéry, zámečníky, elektrikáře, brusiče, svářeče, testovací a vývojové inženýry, projektové vedoucí, elektrotechniky, programátory, CNC frézaře, nástrojaře, servisní techniky, elektroinženýry, vedoucí servisu, operátor do výroby, skladníky, řidiče, pracovníky údržby, kontrolory kvality, nebo třeba recepční, plánovače či pracovníky v IT.

Své zastoupení bude mít na veletrhu také Úřad práce ČR. Jeho specialisté poradí lidem nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim pomohou s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. 

Chybět nebudou ani vzdělávací instituce, které se zabývají profesním rozvojem dospělých. Budou mezi nimi i střední a jazykové školy. Jako každý rok, se mohou lidé těšit i na bohatý doprovodný program. Tak například dostanou možnost prokonzultovat s kariérním poradcem podobu svého životopisu. K dispozici bude image, a nově i brýlová, poradna. Další novinkou bude bezplatná fotoslužba.

Zájemci si tak budou moci pořídit vhodnou profilovou fotografii, která je dnes už nedílnou součástí životopisu či prezentace na sociálních sítích. Součástí veletrhu budou i akce, které se osvědčily v minulosti - grafologické poradenství, testování jazykové úrovně nebo zajímavé přednášky.

Vstup na veletrh i na celý doprovodný program je zdarma. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…