Úřad práce pomůže v Příbrami s hledáním práce i výběrem povolání

10.06.2016 8:35

Téměř čtyři desítky vystavovatelů z řad zaměstnavatelů i škol z celého Středočeského kraje se sjedou do Příbrami, aby se představily na akci s názvem „Burza práce – veletrh pracovních příležitostí, prezentace středních škol, dalšího vzdělávání a trhu práce“. Pořádá ji Krajská pobočka ÚP ČR v Příbrami a proběhne ve středu 15. 6. 2016 v prostorách Úřadu práce ČR (Náměstí T. G. Masaryka 145) mezi 10.00 – 17.00 hodinou. Vstup pro návštěvníky je zdarma. Partnerem je Okresní hospodářská komora Příbram a Krajská hospodářská komora střední Čechy.

Úřad práce pomůže v Příbrami s hledáním práce i výběrem povolání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Uspořádáním burzy reaguje ÚP ČR na současnou situaci na trhu práce, kdy se zaměstnavatelé potýkají s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Cílem je nejen propojit nabídku s poptávkou, ale také vhodně nasměrovat budoucí studenty k výběru toho nejvhodnějšího oboru.

„V současné době, kdy evidujeme rekordní počet volných pracovních míst a zároveň klesá počet uchazečů o zaměstnání, se musíme více zaměřit především na ty klienty, kteří jsou v evidenci ÚP ČR dlouhodobě. Jsou to lidé, kteří postupně ztrácí motivaci pracovat, a právě osobní kontakt s potenciálním zaměstnavatelem pro ně může být tím impulsem, který jim umožní vrátit se zpět na pracovní trh,“ upozorňuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

„Naší snahou je dát všem, kteří hledají nebo chtějí změnit zaměstnání, možnost absolvovat přijímací pohovory se zdejšími společnostmi v neformálním duchu, ale také ukázat žákům, studentům i jejich rodičům, o jaké profese je největší zájem Tak, aby to mohli maximálně zohlednit při výběru školy. Důležité je, aby vybraný obor studenta nejen bavil, ale aby v něm, po skončení studia, také našel uplatnění,“ doplňuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Příbrami Renata Malichová.

Zaměstnavatelé nabídnou volná místa zejména ve strojírenství, automobilovém a petrochemickém průmyslu, ve výrobě plastů, lůžkovin, masných a mlékárenských produktů. Poptávat budou též pracovníky v elektrotechnice, ve zdravotnictví a v sociálních službách. Hledat budou například prodejce automobilů, skladníky, obchodní zástupce, svářeče, brusiče, obráběče, montážní dělníky, karosáře, lakýrníky, automechaniky, operátory logistiky, technology, CNC operátory, pracovníky na těžbu dřeva, do výroby luxusní papírenské konfekce a mlékárenských či masných výrobků, údržbáře nebo odborné pracovníky ve zdravotnictví a v sociálních službách.

V neposlední řadě bude do svých řad nabírat nové kolegy i Armáda ČR a také Policie ČR, jejíž zástupci chystají na 11.00 hodinu odbornou přednášku ÚP ČR doporučuje všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis, eventuálně další doklady o dosaženém vzdělání či předchozí praxi. Součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou zástupci Úřadu práce ČR. Návštěvníci získají mimo jiné ucelený přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem.

„Zájemci se mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe, jak efektivně hledat zaměstnání nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. A představí jim také projekty, které jsou určeny pro konkrétní skupiny uchazečů o zaměstnání,“ uzavírá ředitel Odboru zaměstnanosti z Krajské pobočky ÚP ČR v Příbrami Libor Bartůněk K 31. 5. 2016 činil podíl nezaměstnaných osob v celém Středočeském kraji 4,6 %. Bez práce bylo v tomto regionu 41 564 uchazečů o zaměstnání.

Nejvyšší nezaměstnanost v kraji hlásí okresy Kladno (6,5 %) a Příbram (6,4 %). Naopak nejnižší podíl nezaměstnaných byl ke konci května v okrese Praha - východ (2,1 %) a Benešov (2,8 %). Zaměstnavatelé nabízeli prostřednictvím ÚP ČR celkem 16 972 volných pracovních míst. Největší zájem měli o soustružníky, obráběče, kovodělníky a strojní techniky. Hledali také svářeče, elektrikáře, operátory call center, řidiče nákladních a speciálních automobilů, strážné, skladníky nebo ostrahu objektů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …