Úřad práce pomůže v Turnově při výběru vhodné školy

04.11.2015 8:23

Už po 21. budou mít žáci základních škol, jejich rodiče a další zájemci možnost navštívit „Burzu středních škol“, kterou spolupořádá i Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Semilech. Akce probíhá ve středu 4. 11. 2015 mezi 8.00 – 16.00 hodinou v budově školy Turnov (Alešova 1723). Zúčastní se jí zástupci 42 středních škol a učilišť z Libereckého, Královéhradeckého a Středočeského kraje

Úřad práce pomůže v Turnově při výběru vhodné školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitelství Úřadu práce ČR

Akce je určena především budoucím středoškolským studentům, učňům a jejich rodičům, kterým školy představí své vzdělávací programy, typy a formy studia, možnosti internátního bydlení, stipendijní programy a volnočasové aktivity.

Specialisté z Úřadu práce ČR zase poradí zájemcům v rozhodování při výběru vhodného povolání a také s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci se dozvědí podrobné informace o rekvalifikačních kurzech a dalších nástrojích aktivní politiky zaměstnanosti.

„Jde o jeden z nejdůležitějších kroků v životě mladého člověka, a proto je třeba nebrat volbu vhodné školy či oboru na lehkou váhu. Úřad práce ČR je připraven, vzhledem ke zkušenostem a znalostem trhu práce, nasměrovat budoucí středoškoláky tak, aby po skončení studia práci našli,“ říká ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Semilech Michaela Hánlová. Organizátoři pamatují i na oblast celoživotního vzdělávání.

Právě to je v dnešní době nepostradatelnou součástí každého, kdo chce držet krok s vývojem na trhu práce. Na své si tak přijdou i ti, kteří přemýšlejí o změně profese nebo si chtějí zvýšit kvalifikaci. Na místě budou také zástupci zaměstnavatelů ze Semilska. Zájemci si s nimi budou moci promluvit o tom, jaké zaměstnance hledají, co od nich očekávají a jaké profese především potřebují. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…