Úřad práce pořádá v Ostravě Burzu práce

23.04.2017 9:12

Více než pět desítek zaměstnavatelů z celého Moravskoslezského kraje představí návštěvníkům v jedinečné atmosféře Multifunkční auly Gong v Dolních Vítkovicích širokou nabídku volných pracovních míst. Akci s názvem „Burza práce 2017“, která se uskuteční ve středu 26. 4. 2017 mezi 9.00 a 17.00 hodinou, pořádá Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ostravě.

Úřad práce  pořádá v Ostravě Burzu práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Poslední burza takového rozsahu proběhla v krajském městě naposledy před devíti lety.

„V minulosti byl zájem o přehlídky pracovních příležitostí vždy značný. V duchu tradice nabídneme volná místa v oblasti služeb, výroby, ale i ve specifických oborech, například v bezpečnostních složkách. Na své si přijdou jak ti, kteří práci hledají, tak i ti, kteří zvažují změnu. Prostřednictvím této akce chceme vyjít vstříc všem skupinám uchazečů a zájemců o zaměstnání, stejně jako zaměstnavatelům, a umožnit jim osobní setkání,“ vysvětluje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Yvona Jungová.

Návštěvníci tak získají podrobný přehled o tom, co v dnešní době firmy v tomto regionu samy aktuálně nabízejí a o jaké profese mají především zájem. Zaměstnavatelé nabídnou zájemcům volná místa např. ve strojírenství, automobilové a potravinářské výrobě, v dopravě a skladování, peněžních, sociálních a bezpečnostních službách, prodeji, ve stravování nebo třeba v úklidu. Novinkou letošní akce je doprovodný program v podobě individuálního poradenství ze strany Úřadu práce ČR a seminářů určených různým cílovým skupinám. Zájemci se tak mimo jiné dozví informace o možnosti získání příspěvku na dojíždění či přestěhování, o aktuální nabídce rekvalifikací či službách Informačního a poradenského střediska pro změnu a volbu povolání. Příchozí budou moci využít také odborného sociálního poradenství Občanské poradny Slezské Diakonie.

„Cílem je umožnit všem těm, kteří si volí budoucí povolání, hledají práci nebo ji chtějí změnit, dostatek kvalitních informací o současném i budoucím trhu práce, zejména v Ostravě a okolních okresech, a vhodně je propojit s možnostmi, které nabízejí nástroje a opatření aktivní politiky zaměstnanosti,“ shrnuje Yvona Jungová. Burza práce 2017 se koná v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu, konkrétně z Operačního programu Zaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…