Úřad práce poradí žákům na Třebíčsku

19.10.2016 21:50

Jaké vzdělávací aktivity nabízejí školy na Třebíčsku, jaké obory mají šanci na uplatnění na trhu práce, za jakých podmínek je možné se rekvalifikovat, jak fungují nástroje aktivní politiky zaměstnanosti. To vše a řadu dalších praktických informací se dozví návštěvníci už 21. ročníku veletrhu vzdělávání DIDACTA 2016, kterého se zúčastní také zástupci Úřadu práce ČR. Akce proběhne ve čtvrtek 20. 10. 2016 mezi 9.00 – 17.00 hodinou v prostorách Střední průmyslové školy v Třebíči (Manželů Curieových 734).

Úřad práce poradí žákům na Třebíčsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Na veletrhu se představí přes šest desítek středních škol a učilišť z Vysočiny a vzdálenějších regionů. Mezi vystavovateli budou také nejvýznamnější zaměstnavatelé z Třebíčska. Představí návštěvníkům prostřednictvím praktických ukázek obor, ve kterém působí, případně nabídnou zájemcům pracovní uplatnění.

Hledat budou například pracovníky v IT technologiích, konstruktéry, technology, frézaře a soustružníky, zámečníky, seřizovače, mechaniky, obsluhu CNC strojů či řidiče osobní nebo kamionové dopravy včetně pracovníků do výroby i pracovníků na obsluhu montážních strojů a impregnačních linek.

Akce je určena nejen budoucím středoškolským studentům, učňům, a jejich rodičům, ale také výchovným poradcům a všem, kteří chtějí změnit profesi či hledají zaměstnání. Zkrátka široké veřejnosti. Smyslem je propojit vzdělávání s potřebami praxe. Jak už bylo řečeno, na místě bude mít své zástupce i Úřad práce ČR.

„Návštěvníci se od nich dozvědí, o jaké obory mají zaměstnavatelé v současné době největší zájem, jak funguje podpora v rámci aktivní politiky zaměstnanosti, za jakých podmínek se mohou rekvalifikovat nebo třeba jak správně napsat životopis a motivační dopis,“ upřesňuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Třebíči Lubomír Kundela. Součástí veletrhu bude i doprovodný program. Vstup pro návštěvníky je zdarma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…