Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: BOHEMIA ENERGY může převzít část podniku RIGHT POWER

16.07.2016 8:35

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím ze 7. června 2016 společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. nabýt část podniku společnosti RIGHT POWER, a.s., tvořenou souborem hmotného i nehmotného majetku používaného k prodeji a dodávkám elektrické energie a zemního plynu konečným odběratelům v České republice. Rozhodnutí dosud není pravomocné.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: BOHEMIA ENERGY může převzít část podniku RIGHT POWER
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Skupina BOHEMIA ENERGY působí zejména v oblasti velkoobchodu a maloobchodu s elektrickou energií a zemním plynem. Nabývaná část podniku RIGHT POWER působí na území České republiky v oblasti maloobchodního prodeje elektrické energie a zemního plynu.

Po přezkoumání možných dopadů spojení Úřad konstatoval, že společný tržní podíl spojujících se soutěžitelů v žádné z dotčených oblastí maloobchodních dodávek elektrické energie a zemního plynu nepřesahuje hranici 15 %. Spojující se soutěžitelé budou dále v dotčené oblasti vystaveni dostatečné konkurenci, např. ze strany podnikatelských uskupení společností ČEZ, a.s., E.ON Česká republika, s.r.o. nebo RWE Česká republika a.s. Posuzované spojení soutěžitelů tedy nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…