Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Děčín narušoval svou loterijní vyhláškou hospodářskou soutěž

08.09.2017 11:30

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým rozhodnutím pokutu ve výši 499 000 Kč statutárnímu městu Děčín za porušení § 19a zákona o ochraně hospodářské soutěže, který zapovídá orgánům veřejné správy zvýhodňovat určité soutěžitele. Rozhodnutí dosud není pravomocné a může být napadeno rozkladem.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Děčín narušoval svou loterijní vyhláškou hospodářskou soutěž
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Město Děčín svou obecně závaznou vyhláškou č. 3/2013, o regulaci provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her, účinnou od 8. června 2013 do 7. října 2016, povolilo provozování určitých sázkových her, loterií a jiných podobných her pouze v kasinech na adresních místech uvedených v Příloze č. 1 této vyhlášky a provozování čtyř výherních hracích přístrojů na adresních místech uvedených v Příloze č. 2 vyhlášky. Výběr adresních míst a stanovení maximálního počtu povolených výherních hracích přístrojů přitom nebylo provedeno na základě objektivních, nediskriminačních a předem známých kritérií.

Město Děčín svým postupem bez objektivně ospravedlnitelných důvodů narušilo hospodářskou soutěž na trhu provozování sázkových her, loterií a jiných podobných her a na trhu provozování provozoven, v nichž mohou být sázkové hry, loterie a jiné podobné hry provozovány, na území statutárního města Děčín. K narušení soutěže došlo jednak zvýhodněním soutěžitelů, jejichž adresní místa provozování byla zařazena do Přílohy č. 1 a Přílohy č. 2, a dále znemožněním soutěžitelům zařazeným do Přílohy č. 2 provozovat jiný druh herního zařízení než maximálně čtyři výherní hrací přístroje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…