Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Naše kroky k obnově věznice v Uherském Hradišti jsou transparentní

06.02.2017 16:53

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) důrazně odmítá slova pana senátora Iva Valenty, že by ve věci rekonstrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti cokoliv zamlčoval nebo tajil.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Naše kroky k obnově věznice v Uherském Hradišti jsou transparentní
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Postup ve věci budoucího využití areálu bývalé věznice v Uherském Hradišti byl stanoven v Memorandu, které v září 2016 uzavřelo Ministerstvo financí, Ministerstvo kultury, Ministerstvo spravedlnosti, Okresní soud v Uherském Hradišti, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), Město Uherské Hradiště a Zlínský kraj. Memorandum uveřejnil ÚZSVM na svých webových stránkách již dne 7. září 2016. Konkrétně memorandum stanoví tento postup:

1.       převod areálu bývalé věznice z okresního soudu na ÚZSVM. ÚZSVM čeká na schválení uzavřeného zápisu o změně příslušnosti hospodařit dle § 17a vyhlášky č. 62/2001 Sb. ze strany Ministerstva financí. Tj. zatím areál bývalé věznice není v majetku ÚZSVM.

2.       dohoda mezi Ministerstvem kultury, městem Uherské Hradiště, Zlínským krajem a okresním soudem o vymezení rozsahu prostor, v nichž bude vybudováno tzv. muzeum totality. ÚZSVM dosud dohodu neobdržel.

3.       teprve po splnění bodu 1. a 2.  tj. změny příslušnosti hospodařit a obdržení dohody o rozsahu prostor pro muzeum totality, má ÚZSVM zabezpečit studii s vyčíslením nákladů na vybudování tzv. muzea totality a dále na optimalizaci rozmístění státních institucí v Uherském Hradišti včetně vyčíslení jejich budoucích provozních nákladů i vyjádření ekonomické výhodnosti.

4.       město Uherské Hradiště a Zlínský kraj sdělí Ministerstvu kultury finanční částku, kterou se budou podílet na vybudování tzv. muzea totality. Ministerstvo kultury tuto částku oznámí ostatním stranám memoranda. Pokud částka nutná pro vybudování tzv. muzea totality bude vyšší než souhrny částek města Uherské Hradiště a Zlínského kraje, sdělí Ministerstvo kultury stranám Memoranda způsob krytí tohoto rozdílu.

5.       ministerstvo kultury, město Uherské Hradiště a Zlínský kraj se písemně dohodnou na finančním zajištění provozování tzv. muzea totality a dohodu Ministerstvo kultury předá všem stranám Memoranda.

6.       na základě zpracované studie a vyčíslené ekonomické výhodnosti Regionální dislokační komise Brno doporučí optimální rozmístění státních institucí v Uherském Hradišti. Toto doporučení předá ÚZSVM všem stranám Memoranda a svolá je za účelem zvážení reálnosti jak záměru vybudování tzv. muzea totality, tak i optimalizace rozmístění státních institucí a v návaznosti na to se stanoví další postup.

Vzhledem k tomu, že ÚZSVM areál dosud nepřevzal a do dnešního dne nemáme k dispozici dohodu mezi Ministerstvem kultury, Zlínským krajem, městem Uherské Hradiště a okresním soudem ohledně prostor pro tzv. muzeum totality, osobní setkání s panem senátorem Ivem Valentou by nebylo důvodné. Pan senátor Ivo Valenta k věci bohužel ve svém dopise nepoložil ani jediný dotaz. Pokud by tak učinil, ÚZSVM dotazy rád zodpoví.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…