Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ušetří dalších patnáct milionů korun na IT

20.06.2017 21:50

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) se s uzavřením nové smlouvy na zajištění podpory softwarových produktů Microsoft podaří ušetřit do roku 2019 oproti předcházející smlouvě celkem 14 862 220 korun.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ušetří dalších patnáct milionů korun na IT
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Pokračujeme v trendu snižování zejména provozních výdajů. Za mého působení ve funkci se podařilo dosáhnout nejnižších výdajů v historii úřadu. Oproti předchozímu období jsou výdaje nižší o více než 200 milionů korun, a to přestože jsme začali investovat do našich budov za účelem umístění jiných státních institucí,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

ÚZSVM optimalizuje dodavatelské smlouvy včetně smluv na provoz informačních a komunikačních technologií. V této oblasti se nově podaří státnímu rozpočtu ušetřit finanční prostředky novým smluvním vztahem s poskytovatelem licencí společnosti Microsoft, které zajišťují běžný provoz počítačových stanic a serverových technologií. Úspora byla dosažena mimo jiné optimalizací počtu a typu licencí a poptávaných služeb. Smlouva s dodavatelem byla uzavřena na základě otevřeného výběrového řízení.

Nová smlouva za dodávku licencí Microsoft ušetří státnímu rozpočtu náklady ve výši 4 954 073 korun ročně. ÚZSVM se tak podařilo ušetřit další finanční prostředky, přestože se zátěž kladená na ÚZSVM v rámci využití informačních technologií zvyšuje. A to zejména v souvislosti s provozem Centrálního registru administrativních budov nebo podle novelizace zákona o majetku státu zřízené aplikace Nabídky majetku státním institucím, kde probíhá veškerá nabídka nepotřebného majetku mezi organizačními složkami státu a státními organizacemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…