Úřad vlády: Vláda jmenovala nové členky a členy RVVI

14.09.2022 19:38 | Tisková zpráva

Vláda dnes na svém jednání schválila návrh na jmenování 8 nových členek a členů Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI). Zasednou zde např. výzkumnice a výzkumníci z Akademie věd ČR a Masarykovy univerzity či expert z firmy Škoda Auto.

Úřad vlády: Vláda jmenovala nové členky a členy RVVI
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Nové složení RVVI podle ministryně pro vědu, výzkum a inovace a předsedkyně RVVI Heleny Langšádlové propojuje výzkumné zkušenosti ze zahraničí, vyšší zastoupení žen a reprezentaci širšího spektra vědních oborů. „Věřím, že nové složení Rady přinese impuls pro zkvalitnění prostředí pro výzkum a vývoj v České republice s akcentem na transfer znalostí a technologií do praxe a efektivitu financování vědy a výzkumu,“ říká ministryně a předsedkyně RVVI.

V novém složení RVVI zasednou široce respektované osobnosti - historička Adéla Gjuričová, socioložka Dana Hamplová, fyzik Jiří Homola, automobilový inženýr Martin Hrdlička, ekonom Ladislav Krištoufek, informatik a chemik Miloslav Nič, právnička Kateřina Ronovská a chemik Martin Weiter. „Jsem si jistá, že tito experti a expertky budou hájit zájmy celé oblasti výzkumu, vývoje a inovací, a těším se na spolupráci s nimi, zároveň děkuji všem končícím členům Rady pro výzkum, vývoj a inovace za práci, kterou v Radě vlády odvedli,” dodává ministryně Langšádlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…