Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Zlíně připadla kuriozita z přestupkového řízení

20.02.2019 22:22

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Zlíně převzal od města Valašské Klobouky béžový keramický květináč, u něhož bylo v přestupkovém řízení rozhodnuto o propadnutí státu.

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Zlíně připadla kuriozita z přestupkového řízení
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Místní obyvatelka se totiž dopustila jednání, které bylo kvalifikováno jako přestupek spáchaný více dílčími schválnostmi mířícími proti občanskému soužití. S úmyslem znemožnit vlastníkům a uživatelům domu použití přístupové cesty opakovaně pokládala na vozovku různé věci, zejména dřevěné desky a květináče.

Komise při rozhodování o přestupku vycházela z policejních oznámení a podnětů občanů. O vině nebylo sporu, neboť fotodokumentace i svědecké výpovědi potvrdily, že obviněná umísťovala na cestu zábrany dlouhodobě a opakovaně. Důvodem byly její vlastnické nároky na pozemek, na němž se místní komunikace nachází. Proto se snažila cestu znepřístupnit.

Keramický květináč, který obviněná opakovaně umisťovala na vozovku, byl hlídkou policie zajištěn jako věc použitá ke spáchání přestupku. Pachatelce byla kromě pokuty uložena i sankce propadnutí květináče. ÚZSVM jej prodal v elektronické aukci za 100 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…