Úrazová nemocnice Brno: Nový pavilon zajistí moderní operační sály i dostatek parkovacích míst

24.03.2018 13:35

Město se chystá výrazně modernizovat provoz a poskytování zdravotní péče v Úrazové nemocnici v Brně. Radní souhlasili se zpracováním investičního záměru na vybudování nového pavilonu v areálu nemocnice, a to na místě současného parkoviště. Jeho součástí budou nové operační sály, centrální sterilizace, heliport a také parkoviště.

Úrazová nemocnice Brno: Nový pavilon zajistí moderní operační sály i dostatek parkovacích míst
Foto: unbr.cz
Popisek: Úrazová nemocnice Brno

„Město má dlouhodobou snahu zkvalitnit poskytování zdravotní péče na jeho území. V novém pavilonu Úrazové nemocnice vzniknou operační sály pro ARO a JIP. Díky tomu se budou moci uvolnit prostory v objektech na Ponávce 4 a 6, kde se nacházejí stávající operační sály. Sem se po jejich rekonstrukci přesunou zdravotníci z budovy Koliště 43, která se bude moci využít pro jiné účely,“ uvedl 1. náměstek primátora Petr Hladík.

Nový objekt bude mít 8 podlaží. V 5. až 7. podlaží budou lékařům k dispozici operační sály oddělení ARO a JIP. V posledním podlaží bude mít nemocnice umístěnou centrální sterilizaci a technické zázemí. „Součástí nového objektu jsou i čtyři patra parkovacího domu o kapacitě 160 parkovacích míst, které vyřeší zrušené pozemní parkoviště. Podstatně se tak zvýší počet míst pro auta pacientů a návštěv,“ dodal Petr Hladík.

V současné chvíli je zpracována architektonicko-dispoziční studie včetně profesí, která poslouží jako podklad pro výběr projektanta. Následně dojde k vyřízení všech potřebných povolení a k výběru zhotovitele. V případě bezproblémového postupu začnou dělníci stavět nový pavilon v roce 2020.

Předpokládané celkové investiční náklady na výstavbu nového pavilonu a na jeho vybavení jsou necelých 463 milionů korun. Uvolněné prostory v budově nemocnice na adrese Ponávka 4 a 6 bude potřeba také zrekonstruovat, což vyjde asi na více než 38 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…