Úspěšného paralympionika přivítali kolegové na Autodromu Most pohárem

24.09.2016 14:20

Jednadvacetiletý traťový komisař mosteckého autodromu Daniel Hýna skvěle reprezentoval svou vlast, město Most a v neposlední řadě právě autodrom na paralympiádě v brazilském Rio de Janeiru. Handicapovaný atlet se umístil ve finále běhu na 1 500 metrů na šestém místě, když zaběhl svůj letošní nejlepší čas 4:42,33 minuty.

Úspěšného paralympionika přivítali kolegové na Autodromu Most pohárem
Foto: Autodrom Most.
Popisek: Úspěšného paralympionika přivítali kolegové na autodromu pohárem.

Odměny za svůj výkon se dočkal také na autodromu, kam zavítal po návratu z jižní Ameriky v sobotu 24. září na závody evropského poháru DMV Gran Turismo Touring Car Cup. Pracovníci sportovního odboru společnosti AUTODROM MOST Daniela vedle gratulace překvapili i pohárem a dárkovým košem plným pochutin. „Dříve jsem hrál fotbal, ale přestalo mě to bavit. Dal jsem se proto na atletiku, běhání mě naplňuje. V Riu se mi moc líbilo, byla tam skvělá atmosféra. Kolegové z autodromu mi udělali radost. Mile mě překvapili,“ svěřil se sympatický mladík.

Daniel, který prodělal dětskou mozkovou obrnu, studuje střední školu. Běžeckým disciplínám se intenzivně věnuje pět let. Kromě patnáctistovky se zaměřuje i na osmisetmetrovou trať. Je členem Atletického klubu Most, denní trénink zahrnuje pět až šest kilometrů běhu na místním stadionu či v přírodním areálu Ressl.

 
AUTODROM MOST pořádá v současné době ve stejnojmenném areálu tuzemské i mezinárodní závody motocyklů, cestovních vozů, trucků, vytrvalostní závody a nově také rallysprintový závod. Do budoucna chystá vedení firmy další novinky nejen v oblasti motoristického sportu. Cílem je otevřít areál autodromu a polygonu široké veřejnosti a vytvořit z něj navštěvované centrum, jež bude součástí sportovního, společenského a kulturního života regionu po celý rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…