Ústav pro péči o matku a dítě dostal od hlavního města sedmadvacet nových lůžek

11.01.2017 20:36

Rada hlavního města Prahy v polovině roku 2016 schválila na návrh radního pro zdravotnictví a bytovou politiku Radka Lacka účelovou investiční dotaci pro Ústav pro péči o matku a dítě na pořízení celkem 27 nových polohovacích postelí pro pacientky v oddělení šestinedělí. Radní Lacko dnes lůžka oficiálně předal vedení ústavu.

Ústav pro péči o matku a dítě dostal od hlavního města sedmadvacet nových lůžek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Celková výše dotace poskytnutá hlavním městem Prahou činí 1 024 200 Kč, 31 189 korun platil Ústav pro péči o matku a dítě (ÚPMD) ze svého rozpočtu. Jedná se o lůžka typu Eleganza 1 s pasivními antidekubitními matracemi a příslušenstvím (infuzní stojan, hrazda napřimovací a plastová rukojeť). Tato lůžka jsou zaměřena především na bezpečnost a komfort jak pacientky, tak sestry či dalšího obsluhujícího personálu.

Všechny poskytnuté prostředky jdou na vybavení, o které nemocnice samy požádaly. Mám tedy jistotu, že přispějí ke zlepšení péče o pacienty i k usnadnění práce lékařů, sester i dalších pracovníků. Těší mě, že hlavní město mohlo pomoci alespoň tímto způsobem,“ uvedl radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

„ÚPMD si velice váží poskytnuté dotace, vzhledem k tomu, že předchozí vybavení bylo pořízeno na počátku 70. let a bylo jak morálně, tak i fyzicky velmi opotřebeno a již neodpovídalo současným moderním trendům při poskytování zdravotní péče o pacientky,“ doplnil ředitel ÚPMD Jaroslav Feyereisl.

Ústav pro péči o matku a dítě v Praze je zdravotnickým zařízením s více než stoletou tradicí poskytující komplexní a vysoce specializovanou péčí o ženu, lidský plod a novorozence. Současně představuje největší porodnické pracoviště u nás, je akreditován jako perinatologické centrum se spádovou působností pro celou Českou republiku a je jediným spolupracujícím centrem WHO pro perinatální medicínu v ČR a střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…