Ústav pro studium totalitních režimů vzdělává dějepisáře

26.08.2015 20:54

Důležitým úkolem Ústavu pro studium totalitních režimů je vzdělávací činnost. Projekt ÚSTR Dějepis ve 21. století chce přispět ke zkvalitnění výuky dějepisu na českých školách. Oddělení vzdělávání ÚSTR proto vytváří volně dostupná vzdělávací DVD či metodiky pro učitele dějepisu a podporuje projektovou výuku historie, která je pro žáky zajímavější než „klasické“ memorování dat.

Ústav pro studium totalitních režimů vzdělává dějepisáře
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Na webu ZDE naleznou učitelé i ostatní zájemci návod k využití filmu při výuce dějepisu, databázi filmových ukázek k tématu „Normalizace“, návrhy jak využít vzpomínky pamětníků při výuce historie apod.

Na webu jsou dostupné např. metodické příručky pro učitele „Dějiny ve škole“ ZDE a „Historie 1950: Příběhy jednoho zázraku“ přibližující osud faráře Josefa Toufara ZDE.

ÚSTR pořádá celoročně vzdělávací semináře pro učitele dějepisu a občanské výchovy, koncem prázdnin pak dvoudenní Letní školu pro dějepisáře, která se letos koná 27. – 28. srpna v Centru současného umění DOX v Praze.

Tématem letošní Letní školy jsou „Dějiny ve škole“, s přednáškami vystoupí univerzitní odborníci na dějiny školy i didaktiku a také kolegové z Ústavu pro studium totalitních režimů Rozvrh Letní školy naleznete ZDE

Doprovodným programem Letní školy je filmový večer na téma Škola v proměnách popkultury: Obrazy školy v českém a světovém filmu. Akce je přístupná široké veřejnosti a koná se ve čtvrtek 27. srpna od 20.30 ve velkém sále kina Světozor, Vodičkova 41, Praha 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…