Ústav pro studium totalitních režimů zve na výstavy

27.10.2016 19:57

V říjnu bylo zahájeno několik výstav, na nichž se autorsky či organizačně podílel také Ústav pro studium totalitních režimů.

Ústav pro studium totalitních režimů zve na výstavy
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Ústav pro studium totalitních režimů ČR

Vaší pozornosti doporučuji německou verzi výstavy Ve znamení tří deklarací, která byla 18. října otevřena v prostorách univerzitní knihovny ve Vídni. V rámci vernisáže vystoupil s přednáškou ředitel ÚSTR a spoluautor výstavy Zdeněk Hazdra, následovala diskuze na téma šlechty v Československu a střední Evropě. Debaty se zúčastnili také Karel Schwarzenberg, velvyslanec ČR v RakouskuJan Sechter, profesor Oliver Rathkolb a profesorka Maria Wakounig z Vídeňské univerzity. Výstava bude v prostorách vídeňské univerzitní knihovny umístěna do 24. března 2017.
 
Do Prahy dorazila putovní výstava Freedom Express – Cesty k přelomu. Středovýchodní Evropa 1939–1989, kterou u příležitosti 25. výročí pádu Berlínské zdi zorganizovala European Network Remembrance and Solidarity (ENRS).  Výstava mapuje dějiny středoevropských zemí od podepsání paktu Molotov-Ribbentrop až po pád železné opony v roce 1989. Výstava bude před budovou Národní technické knihovny umístěna do 11. listopadu 2016.
Více o evropském projektu Freedom Express najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…