Ústecká nemocnice prezentovala nový typ operace zeleného zákalu

28.03.2015 14:51

Oční klinika Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., prezentovala v návaznosti na Světový týden glaukomu (zelený zákal) nový typ filtrující operace u pacientů s glaukomovým onemocněním.

Ústecká nemocnice prezentovala nový typ operace zeleného zákalu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Operace

Oční klinika Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. se specializuje na operace glaukomu (zeleného zákalu) a byla vybrána jako první pracoviště v České republice k provedení této operace. Operaci vedla přednostka Oční kliniky MUDr. Ivana Liehneová, Ph.D.

Jedná se o miniinvazivní operaci, která sníží nitrooční tlak zavedením glaukomového implantátu do prostoru oka, kterým přirozeně nitrooční tekutina odtéká a pomocí implantátu se drenáž tekutiny z oka zvýší.

Glaukom (zelený zákal) zahrnuje široké spektrum onemocnění, u kterého dochází k postupnému odumírání nervových buněk a nervových vláken zrakového nervu. Významným rizikovým faktorem pro poškození zrakového nervu je zvýšený nitrooční tlak a nebo jeho nepřiměřené kolísání. Filtrující operace je jedním z možných léčebných postupů, který nitrooční tlak sníží a zabrání tak dalšímu možnému poškození.

Akce se uskutečnila 26. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…