Ústecký kraj: 3. ročník krajské soutěže Mladý ekonom má již svého vítěze

13.12.2018 13:50

Myšlenka uspořádat soutěž pro žáky z 8. a 9. tříd základních škol vzešla před třemi lety při jednání Asociace ředitelů obchodních akademií Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: 3. ročník krajské soutěže Mladý ekonom má již svého vítěze
Foto: UJEP Ústí nad Labem
Popisek: 3. ročník krajské soutěže Mladý ekonom má již svého vítěze

Okresní kola pro tříčlenná družstva se konají v Obchodních akademiích v Kadani, Chomutově, Lounech, Žatci, Mostě, Teplicích, Ústí nad Labem a Děčíně. Vítězné družstvo postupuje do krajského kola.

Tématem soutěže je finanční a matematická gramotnost žáků základních škol. Skládá se ze dvou částí, vědomostního testu, který obsahuje sérii uzavřených otázek s nabídkou odpovědí. U některých otázek je třeba určit správnou odpověď výpočtem. Druhá část je stejná pro všechny účastníky a zadání úkolu obdrží družstvo dvacet minut před jejich vlastní prezentací.

Organizátorem 3. ročníku krajské soutěže byla letos Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola v Mostě. Ředitelky školy  Ing. Jitky Haškové jsme se zeptali jaké téma organizátoři vybrali pro druhou část soutěže: „ Pro ústní prezentaci jsme letos využili předvánoční čas. Zadání znělo: Blíží se Vánoce a každý by chtěl svým blízkým pořídit pod stromeček něco pěkného. Zamyslete se nad možnostmi, jak financovat vánoční dárky.“

Poprvé se krajské kolo Mladého ekonoma konalo na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem na Fakultě sociálně ekonomické. Při slavnostním zahájení senátor za Ústí nad Labem Jaroslav Doubrava pronesl: „Jsem potěšen, že spolupráce základních, středních škol a fakulty sociálně ekonomické má konkrétní podobu formou soutěže. Mám pro vítězné družstvo pozvání do Senátu  Parlamentu České republiky.“

Krajské soutěže Mladý ekonom v prostorách Fakulty sociálně ekonomické se zúčastnilo sedm družstev žáků základních škol. Putovní cenu za 1. místo z rukou vedoucího katedry docenta PhDr. Pavla Kuchaře, CSc. si odneslo družstvo ze Základní školy Rudolfa Koblice z Kadaně, druhé místo obsadila 1. ZŠ J. A. K. Pražská z Loun a 3. místo ZŠ Březenecká z Chomutova.

PaedDr. Soňa Valušková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…