Ústecký kraj: Akrobatickým lyžařům chybí při tréninku sníh

20.12.2015 13:46

Kvůli nedostatku sněhu mají akrobatičtí lyžaři ztížené trénování. Příprava na zimní olympiádu dětí a mládeže, která se uskuteční na pěti místech Ústeckého kraje od 17. do 22. ledna 2016, tak probíhá většinou v tělocvičně.

Ústecký kraj: Akrobatickým lyžařům chybí při tréninku sníh
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

“Přesto poctivě trénujeme, nenecháváme nic náhodě a chceme být na olympiádu v co nejlepší formě,” uvedl trenér ústecké výpravy akrobatických lyžařů Tomáš Procházka. Sportovci se nyní zaměřují především na posilování, atletiku a různé speciální cviky.  Pokud se poštěstí a do zahájení olympiády napadne sníh, okamžitě vyrazí trénovat na sjezdovku.“ Tam by byla příprava samozřejmě lepší,” potvrdil Tomáš Procházka.

Ústecký kraj budou při lednové olympiádě dětí a mládeže reprezentovat čtyři akrobatičtí lyžaři, dvě dívky a dva chlapci, ve věku mezi třinácti a šestnácti roky. Zatím lze obtížně odhadnout jejich možnosti. “V žákovské kategorii je akrobatické lyžování velmi mladá disciplína, jen těžko můžeme srovnávat naše sportovce se soupeři, vše se opravdu uvidí až při soutěži,” vysvětlil trenér.

Veřejnost může akrobatické lyžaře vidět v lyžařském středisku Skiareál Klínovec při tréninku v úterý 19. ledna odpoledne, hlavní závod se uskuteční o den později v dopoledních hodinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…