Ústecký kraj: Blíží se poslední klapka seriálu ČT Rapl 2

23.09.2018 22:41

Natáčení divácky úspěšného seriálu Rapl 2 se blíží ke konci. V seriálu se objeví známá parta vyšetřovatelů v čele s majorem Kunešem, náčelníkem Rohanem, Lupínkem, Máchou i Slepičkovou. K nim postupně budou přibývat postavy další. V Ústeckém kraji a především pak v samotném městě Ústí nad Labem se natáčela víc než jedna třetina. Filmaři zde strávili 45 dní.

Ústecký kraj: Blíží se poslední klapka seriálu ČT Rapl 2
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„Na rozdíl od první řady má druhá silné téma, které se táhne všemi 13 díly a tím je řeka, po které připlouvá zločin. Kvůli tomu padla volba na Ústí nad Labem, protože řeka tu je, jsou tu funkční přístavy, je to taková vlastně lodní křižovatka a maximálně nám tu vyšli vstříc,“ komentuje volbu lokace režisér Jan Pachl.

Děj druhé kriminální série s osobou hlavního hrdiny, policejního vyšetřovatele Kuneše (v podání Hynka Čermáka), se natáčel na řadě významných míst jako je výletní zámeček Větruše, Mariánský most, Střekov, nemocnice, Tovární ulice, obchodní centrum, v ulicích města a na jezeře Milada. Točilo se i na netradičních místech např. v ústecké lanovce, trolejbuse. Nejvíce pak v ústeckém přístavu a objektu Krajské majetkové p.o., který se změnil k nepoznání. „Filmaři v regionu spolupracovali s řadou místních dodavatelů, na krátkodobé pomocné práce využili na 50 místních obyvatel. Ze 700 přihlášených komparsistů pak štáb Rapla 2 využil přes 100 místních, kteří odehráli na 3000hodin před kamerou, aby byli vidět byť jen pár sekund,“ říká krajský radní pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš, pod kterého spadá i Filmová kancelář Ústeckého kraje. Právě ta má veškerou spolupráci s filmaři na starosti.

Nejnáročnější natáčecí den si filmaři prožili při simulaci výskytu tropické nemoci, kde celý integrovaný záchranný systém výrazně pomohl při realizaci scény s dekontaminační jednotkou i scény požáru stanu uprchlíků. Do města na jeden natáčecí den přijel Tomáš Matonoha, který sehrál roli uspěchaného herce. Vystřídali se zde také všechny hlavní postavy celé série a Naďa Urbánková, Vítězslav Jandák, Pedji Bjelac, zahraniční herec známý jako ředitel Karkarov z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár.

„Celá spolupráce s městem a krajem započala komunikací s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje a již v závěru roku 2017 byla potvrzena na schůzkách na magistrátu i s krajskými složkami za přispění vedení kraje i ústeckého magistrátu.Věříme, že tato spolupráce přinesla své ovoce a bude příkladem a inspirací pro další filmaře i samotný kraj. Město Ústí nad Labem a Ústecký kraj se skutečně významně zapsali a podíleli na podobě nové řady seriálu Rapl, za což patří všem veliké poděkování“, uzavírá Josef Viewegh, kreativní producent České televize. Na seriál Rapl 2 se mohou diváci těšit od ledna 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…