Ústecký kraj: Destinační agentury dostanou do kraje další dva miliony

15.11.2019 7:34

Čtyři destinační agentury – čtyři základní kameny Brány do Čech. Čtyři organizace, které mají za úkol propagovat čtyři oblasti Ústeckého kraje jako turistické cíle a atraktivní místa k návštěvě regionu.

Ústecký kraj: Destinační agentury dostanou do kraje další dva miliony
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Jedná se o agentury České Švýcarsko, České středohoří, Krušné hory a Dolní Poohří. Ústecký kraj přidá na jejich činnost ještě v letošním roce dva miliony korun, tedy půl milionu pro každou z nich.

„Zastupitelé schválili navýšení podpory destinačních agentur v letošním roce o další dva miliony. Celkem tedy od Ústeckého kraje obdrží na podporu cestovního ruchu 10 milionů korun. Dodatečné prostředky pomohou agenturám překlenout náročné období začátku nového roku, než dorazí peníze a dotace z ostatních zdrojů. I zimní turistická sezóna je v našem kraji důležitá a zaslouží si kvalitní marketingovou podporu,“ vysvětlil navýšení prostředků náměstek pro cestovní ruch Zdeněk Matouš. Ústecký kraj podporuje agentury systematicky od roku 2010.

Hlavní část příspěvku Ústeckého kraje, který má status zakladatele v každé z destinačních agentur, bude použita na mzdové prostředky a provoz, dále na marketingové aktivity, provoz webových stránek včetně sociálních sítí a mobilních aplikací, provoz informačních center, tvorbu tištěných propagační materiálů a dalších propagačních činností.

Ústecký kraj je rozdělen do čtyř přirozených turistických oblastí, každá z nich je něčím specifická a unikátní. V každé z těchto oblastí funguje destinační agentura zastřešující propagační aktivity jednotlivých subjektů v místě a nabídku pro turisty a návštěvníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…