Ústecký kraj: Města na severu Čech i v Německu znějí o víkendu hudbou

18.06.2016 15:29

Oblíbený Mezinárodní hudební festival Česká Kamenice, který krajští zastupitelé schválili do vyhlášeného programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje, pokračuje v letošním roce již svým 17. ročníkem. Milovníkům big bandu, dechových orchestrů a mažoretkových formací se od čtvrtka 16. do neděle 19. června představí umělci z celé České republiky i ze zahraničí na několika místech regionu i v německém příhraničí.

Ústecký kraj: Města na severu Čech i v Německu znějí o víkendu hudbou
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Předvíkendová vystoupení a soutěž big bandů proběhly především v Děčíně, Česká Kamenice pak ožila přehlídkou mažoretkových skupin. „Festival je významný nejen svým tematickým rozšiřováním, v letošním roce se hudbou rozezněl také kostel sv. Václava a Blažeje tady v Děčíně, ale především svým přesahem Ústeckého kraje do nedalekých německých obcí,“ zmínila důvody podpory Ústeckého kraje radní pro oblast kultury a památkové péče Jitka Sachetová. Porota, v níž mimo jiné tradičně zasedají Felix Slováček a Václav Hybš, ocenila v pátek večer v Děčíně soutěži big bandů v kategorii do 25 let. Čestná uznání a věcné ceny vítězům bronzového, stříbrného a zlatého pásma předávali spolu s hvězdnými porotci také představitelé kraje, radní Jitka Sachetová a zastupitel Pavel Vodseďálek, primátorka Děčína Marie Blažková i starostka České Kamenice Hana Štejnarová. Absolutním vítězem, který si spolu s dalšími cenami odnášel také klarinet, se stal soubor Z.U.B.B. Praha Modřany, ve stříbrném pásmu zabodoval také Taneční orchestr ZUŠ Roudnice.

Sobota patří především České Kamenici, kde probíhá soutěž big bandů v kategorii nad 25 let, slavnostní průvod dechových orchestrů a mažoretkových formací a chybět nebude ani večerní vyhlášení výsledků s koncertním vystoupením. Milovníci hudby nebudou ošizeni ani v Krásné Lípě, kde o víkendu pobíhá Mezinárodní folklorní festival, v Rumburku, Hřensku, či v Janově. Neděle je věnována vystoupení v Růžové, v Arnolticích u Děčína a také v německých městech Bad Schandau a Pirna. A kdo bude mít hudby stále málo, může zavítat poslední červnový víkend do Štětí, kde proběhne 28. ročník Národního festivalu dechových orchestrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…