Ústecký kraj: Mostečtí hasiči budou mít novou služebnu

24.07.2020 22:31

Příslušníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje v Mostě budou mít opět odpovídající prostory pro vykonávání své služby. Symbolickým poklepáním na základní kámen začala za dohledu mnoha čestných hostů v čele s generálním ředitelem HZS ČR Drahoslavem Rybou výstavba nové požární stanice a územního pracoviště.

Ústecký kraj: Mostečtí hasiči budou mít novou služebnu
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Mostečtí profesionální hasiči nedostanou jen novou budovu s veškerým moderním zázemím. Vznikne také multifunkční hřiště, lezecká věž, sportoviště pro hasiče, kde si budou moct ověřit svou fyzickou přípravu.

Než se ale mohlo začít budovat, musel být starý objekt z roku 1975 odstraněn. Už na přelomu tisíciletí se objevily problémy se statikou, které se stupňovaly. Po demolici přichází druhá etapa výstavby kompletně vybavené požární stanice. Ve třetí fázi dojde k odstranění objektu mobilních buněk a nádvorní budovy a dokončení stavby včetně kolaudace.

„Práce hasičů si velice vážím, ať už hasičů profesionálních či hasičů dobrovolných. Dnes to hašení není to nejdůležitější, protože hasiči asistují u živelních pohrom či u dopravních nehod. A právě tady na Mostecku, kde je to silné průmyslové centrum, a kde máme tu nešťastnou skládku Celio, tak jsou jejich zásahy velice časté. Proto si myslím, že potřebují odpovídající zázemí, a to jim bude nová stanice poskytovat. Chtěl bych jim popřát, aby se jí dočkali co nejdříve,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček, jenž se akce spolu s radním Radkem Belejem za kraj účastnil.

Stavba by měla být dokončena v prvním pololetí roku 2022. Do té doby budou mostečtí hasiči sloužit v provizorních prostorách v současném areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…