Ústecký kraj: Na počest horníků znělo Bílinou Zdař bůh

10.09.2016 16:34

Oslavnou hornického povolání, horníků i všech, kteří pracují pod zemí, ožilo v sobotu Mírové náměstí se svým okolím v Bílině. Den horníků zahájil spolu s předsedou představenstva Severočeských dolů Ivo Pěgřímkem také hejtman Ústeckého kraje a starosta města Oldřich Bubeníček.

Ústecký kraj: Na počest horníků znělo Bílinou Zdař bůh
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

„Bílina je hornickým městem a její spolupráce s doly byla, je a bude, čehož je důkazem také dnešní den, “ řekl na úvod Oldřich Bubeníček. Jak dodal, horníci i obyvatelé města a okolí si poděkování formou oslavy zaslouží. Ivo Pěgřímek se mimo jiné zmínil o prolomení těžebních limitů na dole Bílina s tím, že také vládní činitelé pochopili důležitost těžby uhlí.

Slavnosti Dne horníků směřovalo vedení města Bílina stejně jako v minulých letech tematicky a historicky s využitím spolupráce s místními organizace, církví i firmami a zaměstnavateli nejen v hornictví. „Už v minulých letech jsme se přesvědčili, že vzdát hold horníkům touto formou je správná cesta. Lidé se mají setkávat a bavit,“ řekla 1. místostarostka města Bílina Veronika Horová. Vedle tradičního průvodu byla v letošním roce novinkou dražba panenek, které připravily děti z mateřských a základních škol. Jak řekli organizátoři akce, vydražené peníze poputují zpět do školství na zakoupení výtvarných a pracovních potřeb pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…