Ústecký kraj: Smlouvy o dílo byly podepsány, Chomutov se dočká obchvatu

13.09.2018 16:22

V historických prostorách kostel Sv. Kateřiny v Chomutově byly dnes slavnostně podepsány smlouvy o dílo mezi Ústeckým krajem a zhotoviteli akce Nová komunikace u města Chomutova, společnostmi Herkul a.s., Eurovia CS, a.s., Silnice Group a.s. a SMP CZ. Výstavba by měla být zahájena příští rok.

Ústecký kraj: Smlouvy o dílo byly podepsány, Chomutov se dočká obchvatu
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„Investiční akce jsou tou nejlepší vizitkou každého hospodáře a obzvláště stavby dopravní jsou pro náš kraj velmi důležité, ať už je realizuje kraj, stát, či města a obce. Tato stavba v hodnotě více než půl miliardy korun uleví především obyvatelům Chomutova a Otvic a zlepší cestování v této části kraje,“ řekl při podpisu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

U slavnostního podpisu nechyběli radní Ladislav Drlý, který byl při přípravě investice od samého počátku ještě jako městský zastupitel, radní Zdeněk Matouš, primátor Chomutova Marek Hrabáč se svými náměstky Davidem Dindou a Janem Marešem, starosta Otvic Pavel Ašenbrener, ředitelé zhotovitelských firem, zástupci krajského úřadu, technického dozoru, projektantů ad.

Cílem vybudování nové komunikace je vymístění tranzitní dopravy, která využívá stávající silnici III/00732, z centra Chomutova. Nová silnice odvede nákladní dopravu z lokality městské části Zadní Vinohrady. Zároveň bude odlehčena doprava v ulicích Čelakovského, Moravská, Mostecká a části ulice Vinohradská. Z této trasy bude část dopravního toku využívat novou silnici III/00732 přes ulici A. Muchy severním směrem k sídlišti Kamenná. Zároveň dojde ke snížení tranzitní dopravy v obci Otvice. Tyto změny budou mít příznivý dopad ke snížení imisní zátěže v Chomutově v ulicích Čelakovského, Moravská, Mostecká a Vinohradská.

Součástí projektu je výstavba dvou okružních křižovatek a tří mostů. Trasa bude dlouhá cca 3400 m a celkové náklady dosáhnou výše 576,8 milionu korun. Termín pro dokončení je březen 2022.

Technické doplnění:

Předmětem projektu je návrh směrového vedení a šířkového uspořádání nové silnice III/00732 do nové trasy, vedené ulicí Alfonse Muchy, přes Zadní Vinohrady, kolem obce Otvice s napojením na silnici I/13 na mimoúrovňové křižovatce u DPmCHJ.

Šířkové uspořádání navržené komunikace počítá s budoucím využitím trasy trolejbusy včetně doplnění o související trolejové vedení. Tomuto záměru je přizpůsobena i zvětšená šířka jízdních pruhů na 3,25 m.

Délka trasy:
I. Část - 685,65 m
II. Část - 1.528,37 m
III. Část – 1.200,63 m

Počet křižovatek: 2

  • okružní křižovatka Zadní Vinohrady
  • okružní křižovatka Otvice – západ

Počet mostů: 3

  • mostní estakáda přes železniční trať
  • silniční most přes Hutní potok I
  • most pro cyklostezku přes Hutní potok I

Celková délka: 3414,65 m
Celkové náklady bez DPH: 474.235.041,96 Kč
Celkové náklady včetně DPH: 576.824.400,77 Kč
Výše dotace z EU: max. 85% uznatelných nákladů
Limitní termín dokončení: březen 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…