Ústecký kraj stipendijním programem stabilizuje počet lékařů, zubních lékařů i farmaceutů

05.12.2015 17:12

V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje došlo 4. prosince 2015 ke slavnostnímu podpisu smluv mezi Ústeckým krajem jako poskytovatelem stipendia, budoucím zaměstnavatelem Krajskou zdravotní, a. s. a vybranými mediky, kteří se zavázali pracovat v této instituci.

Ústecký kraj stipendijním programem stabilizuje počet lékařů, zubních lékařů i farmaceutů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Studenty, které bude kraj po dobu náročného studia finančně podporovat tak, aby po ukončení studií a specializačního vzdělávání mohli poskytovat kvalitní lékařskou péči v rámci pěti nemocnic Krajské zdravotní, přivítal 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák. „Přeji vám všem především zdárné dokončení studií na vysokých školách a poté i mnoho pracovních úspěchů zde v nemocnicích Ústeckého kraje,“ řekl náměstek Rybák směrem ke studentům.

Zásadních úprav se dočkala pravidla pro poskytování stipendii, která vzájemně stanovil Ústecký kraj a Krajská zdravotní, a. s. „V letošním akademickém roce se nebude krátit stipendium studentům, kteří jsou současně podporováni Ústeckým krajem a Nadačním fondem Krajské zdravotní. Spojením obou stipendií je pro studenty zajištěna zajímavá finanční částka, která jim zásadně pomůže při úhradě nákladů na jejich studium,“ řekl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní.

Stipendium od Ústeckého kraje činí 50 tisíc korun na školní rok. Dále studenti v rámci stipendijního programu Nadačního fondu Krajské zdravotní obdrží 7 000,- korun měsíčně. Pro akademický rok 2015/2016 stanovila rada počet žadatelů, které lze zařadit do stipendijního programu na 25. Ústecký kraj se tak systematicky snaží, aby se počet lékařů v kraji zvyšoval. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

13:21 Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

Po zavedení nových pravidel pro zdanění zaměstnanecké benefity zachovalo v nezměněné podobě jen 60 p…