Ústecký kraj zdarma získal od ÚZSVM čtyři rozsáhlé pozemky

07.06.2021 20:29

ÚZSVM v Chomutově zdarma převedl čtyři pozemky v katastrálních územích území Bylany u Mostu, Zaječice u Bečova a Kryštofovy Hamry v hodnotě 1 398 790 Kč.

Ústecký kraj zdarma získal od ÚZSVM čtyři rozsáhlé pozemky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Dva pozemky ležící v katastrálním území Bylany u Mostu mají celkovou rozlohu 17 878 m2 a nachází se na nich těleso komunikace III. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Pozemky byly před převodem zapsané v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka. Prověřením nabývacích titulů pak bylo zjištěno, že se dnešní pozemky skládají z původních pozemkových parcel, které byly veřejným statkem, nebo byly v majetku Státního statku, národní podnik v Mostě. Jedná se tak o dohledaný majetek státu.

Pozemek o výměře 6 443 m2 leží v katastrálním území Zaječice u Bečova. Jeho povrch je rovněž zastavěn tělesem komunikace III. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. I tento pozemek byl v katastru nemovitostí zapsaný na neznámého vlastníka. Pracovníci ÚZSVM prověřením nabývacích titulů zjistili že se jedná o veřejný statek.

Čtvrtý převedený pozemek o rozloze 22 500 m2 se nachází v katastrálním území Kryštofovy Hamry. I na tomto pozemku je těleso komunikace III. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. ÚZSVM nabyl tento pozemek do majetku po ukončení činnosti Okresního úřadu Chomutov.
Převodem pozemků došlo ke sjednocení vlastníka pozemku a tělesa komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

10:04 ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

Provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl v I. čtvrtletí 40,3 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst …