Ústeckým školákům pomáhají ve výuce interaktivní tabule

19.11.2014 17:22

Žáci 2.A a 3.B Základní školy Elišky Krásnohorské v Ústí nad Labem se těší do školy mnohem víc. Důvodem je dvojice nových interaktivních tabulí, které si děti tolik přály. Dokazuje to i sběr papíru, do něhož se školáci po hlavě vrhli, aby získali část peněz na drahé učební pomůcky, jejichž nákup podpořila Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Ústeckým školákům pomáhají ve výuce interaktivní tabule
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Vědomosti do hlav dětí vždy lezou lépe, když se jim nová látka podává zajímavou a zábavnou formou, která je vtáhne. Své o tom vědí i na Základní škole Elišky Krásnohorské v Ústí nad Labem, kde mimo jiné metody vsadili i na přitažlivost moderní techniky a pořídili dvě interaktivní tabule do tříd 2.A a 3.B. Žáci těchto i dalších tříd se díky nim naučí prezentovat svou práci, mohou využít internetových materiálů nebo interaktivních zdrojů pro výuku cizích jazyků. Moderní učební vybavení ale neposlouží jen školákům, ale i současným a budoucím učitelům.

„Naše škola připravuje učitele na své povolání ve spolupráci s ústeckou Pedagogickou fakultou. Interaktivní tabule jim umožní osvojit si práci s nejmodernějšími výukovými pomůckami,“ doplnil ředitel školy Martin Alinče.

Na dvě nové interaktivní tabule pro ústecké školáky i jejich učitele přispěla Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, sociálních služeb, vzdělání nebo kultury.

„Podpora kvalitnější výuky je jednou z možností, jak nadchnout mladé studenty do učení a zajistit jim lepší podmínky pro vyšší vzdělání a lepší vyhlídky uplatnění na trhu práce,“ říká Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…