Ústečtí celníci kontrolují herny

30.03.2017 10:12

Celkem 11 hracích přístrojů v hodnotě bezmála jeden milion korun zajistili celníci v krajské metropoli.

Ústečtí celníci kontrolují herny
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V minulých dnech celníci zkontrolovali po předchozím monitoringu dvě vybrané provozovny provozující hazard v Ústí nad Labem.

Během kontroly v provozovně na Mírovém náměstí celníci objevili v herním prostoru mezi 14 herními automaty čtyři nepovolené hrací přístroje technické hry. Celníci tyto přístroje v hodnotě 360 000 korun zadrželi.

V  ústecké městské části Krásné Březno celníci odhalili v jednom baru provoz hazardní hry, ke které nebylo uděleno povolení. Zadrženo bylo sedm výherních hracích přístrojů v celkové hodnotě 630 000 korun.

Provozovatel se snažil maskovat svou nelegální činnost tím, že na výherní hrací přístroje umístil cedulku s nápisem „AUTOMAT NA PRODEJ – TENTO AUTOMAT NENÍ VÝHERNÍ“.

Oba případy budou dále řešeny ve správním řízení. Za nepovolená technická zařízení a nepovolené provozování hazardní hry hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

Celní správa vykonává dozorovou činnost nad dodržováním zákona o hazardních hrách od 1. ledna tohoto roku a efektivní potírání nelegálního hazardu patří v současnosti k jejím hlavním prioritám.

Fotodokumentace k případu zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec