Ústřední vojenská nemocnice radila civilním pacientům

07.06.2015 18:03

Ve čtvrtek poskytli specialisté Ústřední vojenské nemocnice na tradičním Dnu zdravé nemocnice u 11 odborných stanovišť v atriu pavilonu A celkem 725 doporučení, měření či praktických ukázek zaměřených na péči o zdraví.

Ústřední vojenská nemocnice radila civilním pacientům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

„Je to skvělý nápad, jít s možností vyšetření z ordinací „mezi lidi“. Na ulici sice občas někoho, kdo vám nabízí změření cholesterolu nebo BMI potkáte, ale tady je to všechno při jednom a hlavně máte jistotu, že vám hodnoty měří odborníci. Vysvětlí, co která naměřená hodnota znamená a navíc dostanete také doporučení, co máte dále pro své zdraví udělat,“ ocenila nabídku Dne zdravé nemocnice jedna z návštěvnic.

Zájemci si mohli nechat vyšetřit tlak, změřit hladinu cukru v krvi či BMI a rozložení tuku v těle, vyzkoušeli si, zda umí správně poskytnout první pomoc při srdeční zástavě, zda dodržují správnou hygienu chrupu, dutiny ústní i rukou a mnoho dalšího. Zvýšený zájem byl o vyšetření podezřelých kožních znamének, měření rozložení tuků a svaloviny po těle, o doporučení jak se zbavit bolestí zad a jak se nechat očkovat při plánované dovolené do ciziny.

ÚVN pořádá Den zdravé nemocnice již od roku 2012. Tento, v pořadí již šestý, s podtitulem Každý den něco pro zdraví, byl tradičně zaměřený na prevenci a na vedení k zodpovědnosti ke svému zdraví. Preventivními vyšetřeními, doporučeními pro správnou životosprávu a životní styl chce ÚVN motivovat ke každodenní péči o to nejcennější, co máme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…