Úsvit-NK: Dopis policejnímu prezidentovi a žaloba na Týden

02.02.2016 14:46

Úsvit Národní koalice s Blokem proti islámu k celoevropské demonstraci sil ve sdružení Pevnost Evropy: Dopis policejnímu prezidentovi a žaloba na Týden

Úsvit-NK: Dopis policejnímu prezidentovi a žaloba na Týden
Foto: Úsvit-NK.
Popisek: Úsvit-NK.

Zaslali jsme dnes otevřený dopis policejnímu prezidentovi s žádosti zabránit diskreditaci naší demonstrace 6.2. na Hradčanském náměstí. Demonstrace se koná ve spolupráci s hnutím Pegida a dalšími hnutími a stranami ve 14 státech Evropy. Mezi účastníky demonstrací najdete například parlamentní Estonskou Konzervativní stranu, italská liga severu zastoupená v Europarlamentu a další. Pořádáme pokojnou demonstraci, proto se obáváme především zahraničních radikálu , kteří útočí a diskreditují naše partnerské hnutí v Německu. Máme signály nejen o snaze proimigračního hnutí Antifa vyvolat konflikty, ale i o snaze infiltrovat naše příznivce s cílem propagovat nacistické symboly.

Úsvit – Národní Koalice a Blok proti islámu nacismus a jiné formy extremismu striktně odmítá. Proto s Policií ČR chceme úzce spolupracovat, aby k žádným takovým konfliktům nedošlo. S naší rostoucí podporou ve společnosti přibývá snah o naší diskreditaci, kterou již nemůžeme s nadhledem přehlížet. Proto jsme dnes po společném zasedání našich předsednictev prověřili advokátní kancelář, aby vyvodila právní kroky dle tiskového zákona vůči vydavatelství Empresa Media a.s., které vydává časopis Týden. Časopis Týden hovoří v souvislosti s námi o „hnědém spojenectví“ a doplňuje titulek fotografii připomínající Adolfa Hitlera. "Jsem dlouholetou členkou svazu bojovníků za svobodu a spojováni Bloku a Úsvitu s nacismem se mne osobně velmi dotýká. Jsme demokratické síly, které cokoliv hitlerovského odmítají a za všechny zde prohlašuji, že je nám ze srdce odporné!" řekla na tiskové konferenci místopředsedkyně Bloku proti islámu Jana Volfova.

Obě předsednictva dnes dále společně jednali i o Zprávě Ministerstva vnitra k extremismu. " Vnitro nás označuje za populistické hnutí, které konkuruje pravicově extremistickým subjektům. Toto spojování nás hrubě poškozuje a je třeba jej jednoznačně odmítnout" řekl na tiskové konferenci bývalý novinář a člen Bezpečnostního výboru sněmovny poslanec Martin Lank, který se v této věci obrátí interpelací na ministra vnitra Chovance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…