Utrpení, hromadné znásilnění, mučení. Patnáct měsíců byla držena v Somálsku

12.03.2015 14:45

Příběh Amandy se stává dojemným svědectvím o její houževnatosti, odvaze a optimismu, i když to, co zažila během dlouhých měsíců v zajetí, je těžké vstřebat. Z knihy, kterou na základě jejího vyprávění napsala novinářka Sara Corbettová, se okamžitě stal bestseller.

Utrpení, hromadné znásilnění, mučení. Patnáct měsíců byla držena v Somálsku
Foto: Repro
Popisek: Amanda Lindhoutová

Patnáct měsíců utrpení prožila půvabná žurnalistka Amanda Lindhoutová poté, co byla unesena ozbrojenci v Somálsku, kteří již před tím několik dní sledovali. Za ni a jejího bývalého přítele Nigela, který ji doprovázel, požadovali únosci výkupné ve výši tří milionů amerických dolarů.

Zajatci dvojici drželi v otřesných podmínkách. Nedostávali najíst, byli neustále mučeni a Amanda byla navíc opakovaně hromadně znásilňovaná. Jednou se dvojici podařilo utéct a skrývali se v mešitě, oba totiž konvertovali k islámu. Ke vší smůle je však ve svatostánku objevili únosci a peklo se opakovalo s ještě větší brutalitou. Nakonec přišel konec listopadu a oba byli po 462 dnech konečně propuštění poté, co jejich rodiny nastřádaly požadované výkupné. Od té doby spolu bývalí přátelé nepromluvili.

Ukázka z knihy (více ZDE):

Pětkrát denně jsem si mohla dojít na záchod, spoutaná řetězy, pod dohledem kluka s puškou. V koupelně byla vysoko ve zdi malá ventilační mřížka, jíž během dne pronikala slaboučká mozaika světla. Díky ní jsem viděla záchodovou mísu, která nesplachovala, umyvadlo bez tekoucí vody a v rohu zrezivělou sprchovou hlavici. Vodu jsem si nabírala ze džbánu u dveří.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lívia Ševčíková

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…