Útvar odhalování korupce a finanční kriminality ukončil vyšetřování úvěrů ČEB

27.02.2015 15:38

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) ve čtvrtek 26. února 2015 předali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze spisový materiál, který se týká poskytování úvěrů ze strany České exportní banky.

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality ukončil vyšetřování úvěrů ČEB
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozy policie ČR

Kriminalisté ÚOKFK navrhli státnímu zástupci podat obžalobu na celkem 6 obviněných osob.

V rámci tohoto spisového materiálu je trestně stíháno 5 osob pro trestný čin porušování povinnosti při správě cizího majetku podle § 255 odst. 1, 3 trestního zákona účinného do 31. 12. 2009 a trestný čin porušování závazných pravidel hospodářského styku podle § 127 odst. 1 trestního zákona účinného do 31. 12. 2009, kterých se měly dopustit v souvislosti se schválením úvěru od České exportní banky ve výši 12 milionů USD v rámci podpořeného financování obchodního projektu v Číně.

Dále je trestně stíhána jedna osoba pro trestný čin porušování povinnosti při správě cizího majetku podle § 255 odst. 1, 3 trestního zákona účinného do 31. 12. 2009 a trestný čin porušování závazných pravidel hospodářského styku podle § 127 odst. 1 trestního zákona účinného do 31. 12. 2009, kterých se měla dopustit porušením povinnosti postupovat obezřetně v souvislosti s poskytnutím úvěru ve výši cca 308 milionů korun na projekt v Tunisku. Další částí tohoto projektu se kriminalisté ÚOKFK stále zabývají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…