Útvar rychlého nasazení má novou specializovanou techniku

08.05.2015 16:16

Dne 30. dubna 2015 se uskutečnilo v dopoledních hodinách na výcvikové základně Útvaru Logo SUIrychlého nasazení slavnostní předání nových vozidel. Nákup nové techniky pomohl spolufinancovat Program švýcarsko-české spolupráce.

Útvar rychlého nasazení má novou specializovanou techniku
Foto: Vít Hassan
Popisek: Policie

V rámci projektu „Zvýšená bezpečnost veřejnosti posílením kapacit PČR v boji proti organizované trestné činnosti a terorismu“ získali policisté dvě speciální vozidla s výsuvnou taktickou plošinou. Součástí vozidel je také výstražné a rozhlasové zařízení a kamerový systém, který dokáže přenést obraz bezdrátově do velitelského vozidla.

Klíče od nových vozů předal švýcarský velvyslanec Markus-Alexander Antonietti náměstkovi policejního prezidenta pro SKPV plk. Zdeňkovi Laubemu a řediteli Útvaru rychlého nasazení plk. Liboru Lochmanovi, který zastupuje věcnou gesci projektu. Slavnostního předání se zúčastnili i zástupci Ministerstva financí ČR, Ministerstva vnitra ČR a zástupci odboru veřejných zakázek, odboru správy majetku a kanceláře projektů a evropských fondů Policejního prezidia ČR.

S realizací projektu jsme začali v prosinci 2012. Obě dvě speciální vozidla s výsuvnou taktickou plošinou byla pořízena za zhruba 14,5 milionů Kč.

Cílem projektu je zvýšení profesionality a akceschopnosti speciálních policejních jednotek Policie ČR v boji proti organizovanému zločinu. V rámci projektu je plánováno dobudování tréninkového centra, jehož součástí bude nová multifunkční tréninková základna pro taktická střelecká cvičení, čímž bude splněn cíl projektu zaměřený na zlepšení podmínek pro boj s organizovanou trestnou činností a s terorismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…