Už šedesát let probíhá léčba dětí ve spolupráci s Mateřskou školou při Fakultní nemocnici Brno

22.11.2016 14:05

Mateřská škola při Fakultní nemocnici Brno oslavila šedesát let od svého založení. Přesně 1. listopadu 1956 jí totiž spoluzakládal tehdejší přednosta infekčního oddělení doc. MUDr. Vladimír Klusky. Od té doby se postupně vyvíjela pedagogická činnost v Dětské nemocnici, díky níž se léčebné postupy stále více doplňovaly také s rozvojem dětské psychiky a vývoje. V současnosti je Mateřská škola při FN Brno zařazena do sítě běžných škol a je největší zařízení svého typu v rámci celé České republiky. Ředitelkou školy je PaedDr. Jana Stěničková.

Už šedesát let probíhá léčba dětí ve spolupráci s Mateřskou školou při Fakultní nemocnici Brno
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Mateřská škola se rozvíjela postupně. Od roku 1960 měla jednu třídu. Od září 1961 se na chirurgickém oddělení fakultní nemocnice otevřela již čtvrtá třída a dětí bylo za rok 581. Na další rozšíření si mateřská škola počkala do roku 1963, kdy se otevírají i třídy na ortopedii a neurologii. Zdravotníci velice kladně hodnotili práci učitelek. A právě z podnětu zdravotníků se škola koncem šedesátých let dále rozrůstá o další třídy na odděleních ORL, kardiologii, VÚP a dalších.

Dnes má Mateřská škola při FN Brno celkem 13 tříd a 13 učitelek, které vyučují na 22 odděleních. Ve školním roce 2015/16 prošlo školou 6 254 dětských pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…