Už za týden budou oceněny zdravotní sestry Moravskoslezského kraje. Soutěž veřejnosti už svého vítěze má

10.09.2016 18:38

Druhý ročník ankety Moravskoslezská sestra 2016, ve které vítězky vybere odborná porota, doprovázela letos i soutěž pro veřejnost. Zájemci mohli dát svůj hlas jedné ze dvanácti finalistek prostřednictvím FB profilu Moravskoslezského kraje nebo webových stránek ankety a odpovědět na soutěžní otázku: kolik bylo v krajských nemocnicích v Moravskoslezském kraji v roce 2015 hospitalizovaných pacientů?

Už za týden budou oceněny zdravotní sestry Moravskoslezského kraje. Soutěž veřejnosti už svého vítěze má
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Hlasování veřejnosti, do které se zapojilo 7 317 soutěžících, odstartovalo 15. července a skončilo 31. srpna 2016. Správnou odpovědí bylo 108 900 hospitalizovaných pacientů. Nejblíže této odpovědi byl David Szkandera, který hlasoval prostřednictvím webu a jeho tip zněl 108 909 pacientů.

Vítěz 9. 9. převzal od Jiřího Martinka, náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje a René Janosche, zástupce generálního partnera Moravskoslezské sestry 2016 Perfect Distribution a.s. tablet a vstupenky na slavnostní galavečer, který se bude konat 15. září v aule Vysoké školy báňské -Technické univerzity Ostrava.

„Zapojení veřejnosti do ankety, jejímž cílem je ocenit náročnou a zodpovědnou práci zdravotníků, bylo letos novinkou a jsem rád, že se i touto cestou dostalo sestřičkám velké podpory. Sám jsem byl zvědavý, jak budou lidé odpovídat na soutěžní otázku. Přece jen - dát dohromady počet hospitalizovaných pacientů sedmi krajských nemocnic je těžký úkol. Samotného mě překvapilo, jak byl pan Szkandera blízko,“ říká Jiří Martinek, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví.

O titul ve druhém ročníku ankety Moravskoslezská sestra 2016 se celkem utkalo 69 nominovaných, z nichž odborná porota vybrala 12 finalistek. Vítězky ankety, které budou oceněny na galavečeru, vybírala odborná porota. Stejně jako loni budou vyhlášeni v pěti kategoriích: Sestra u lůžka, Ambulantní a domácí péče, Paliativní a hospicová péče, Porodní asistentka a Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. Společně s nimi bude vyhlášena i vítězka veřejného hlasování Sestra veřejnosti.

Druhý ročník ankety vyhlásil a pořádá odbor zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Akce se koná pod záštitou moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka, ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a odbornou záštitou prezidentky České asociace sester Martiny Šochmanové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…