Uživatelé aplikace EPP doběhli za dva roky 15krát na Měsíc a zpět

13.10.2017 9:54

Pokořit 50milionovou hranici chůzí, cyklistikou ale třeba i tancem, posilováním či jízdou na skateboardu se podařilo během dvou let uživatelům sportovní aplikace EPP – Pomáhej pohybem Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ. Peníze si rozdělilo téměř 700 dobročinných projektů. „EPPku“ si pravidelně zapínají tisíce nadšenců při svém soukromém tréninku a známým pojmem se stala i pro návštěvníky sportovních akcí a festivalů.

Uživatelé aplikace EPP doběhli za dva roky 15krát na Měsíc a zpět
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Hodnota všech podpořených projektů od počátku fungování aplikace EPP – Pomáhej pohybem dosáhla v říjnu hranice 50 milionů korun (v současnosti činí 50 113 635 Kč). Uživatelé aplikace spolu s Nadací ČEZ pomohli k realizaci celkem 696 dobročinných projektů po celé České republice. Dohromady strávili pohybem se spuštěnou EPPkou 2,5 milionů hodin a různými aktivitami společně překonali trasu dlouhou 12 milionů kilometrů, což odpovídá vzdálenosti 15 krát ze Země na Měsíc a zpět.

„S aplikací EPP tu vznikla komunita rekreačních i víceméně profesionálních sportovců, která je vůči značce s ohledem na její charitativní aktivity loajální a stále roste. Dosažení hranice 50 milionu korun pro neziskové projekty během dvou let nás nesmírně těší a věřím, že i dvojnásobná částka může být pro její stávající i další nové uživatele splnitelnou výzvou,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

S aplikací EPP – Pomáhej pohybem lze sbírat body pro neziskové projekty v rámci 24 pohybových aktivit. Přestože uživatelé nejčastěji volí chůzi, běh či cyklistiku, vyberou si i milovníci sportů týmových (fotbal, hokej), zimních (běžky, lyžování, skialpinismus, sněžnice), či indoorových (tanec, aerobik, posilování). EPPka nezapomíná ani na maminky (chůze s kočárkem) či na handicapované sportovce (handbike, invalidní vozík). Ambasadorem projektu EPP je ostatně od začátku šestinásobný paralympijský šampion, cyklista Jiří Ježek. Na nekomerční bázi bude s Nadací ČEZ spolupracovat i po ukončení své závodní kariéry.

EPP – Pomáhej pohybem Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ vstoupila mezi ostatní sportovní aplikace v květnu 2015. Každému uživateli poskytuje kromě záznamu jeho pohybových aktivit možnost sbírat body, a ty věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol či obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Přehled všech podpořených projektů je zveřejněn a průběžně aktualizován ZDE. Nejvyšší celkové částky pro podpořené projekty eviduje Nadace ČEZ v Praze a ve Středočeském, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…