V Benešově se uskutečnil celostátní seminář zástupců územní veřejné správy

14.10.2017 20:40

V Kongresovém sále vzdělávacího střediska Institutu pro veřejnou správu Praha v Benešově se 10. října 2017 uskutečnil jednodenní seminář Ministerstva vnitra pro zástupce územních samosprávných celků ke vzdělání zaměstnanců v územní veřejné správě se zaměřením na zvláštní odbornou způsobilost a uznávání rovnocennosti vzdělání úředníků územních samosprávních celků (ÚSC).

V Benešově se uskutečnil celostátní seminář zástupců územní veřejné správy
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Seminář zahájil úvodním slovem ředitel odboru bezpečnostního vý­zkumu a vzdělávání Ministerstva vni­tra Petr Novák. Na akci dále vystoupili zástupci Ministerstva vnitra odboru legislativy a koordinace předpisů, od­boru bezpečnostního výzkumu a vzdě­lávání, odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy a zástupce Institutu pro veřejnou správu Praha.

Účastníci semináře se mohli obe­známit nejenom se stanoviskem od­boru legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra k pojmům úředník a správní činnosti, ale i s aktuálními otázkami týkajícími se právní úpra­vy vzdělávání úředníků ÚSC, včetně možných legislativních změn a nove­lou vyhlášky č. 512/2002 Sb., o zvláštní odborné způsobilosti úředníků ÚSC, s účinností k 1. 7. 2017.

Seminář také přinesl mnoho prak­tických a užitečných informací, no­vinek a příkladů z praxe ke zkoušce zvláštní odborné způsobilosti. Kromě toho se seminář věnoval i otázkám nej­častějších nedostatků ze strany úřed­níků a ÚSC, resp. čeho se vyvarovat při podávání žádosti o vydání osvědčení o uznání rovnocennosti vzdělání.

Vzhledem k účasti i starostů a vo­lených orgánů ÚSC byla součástí pro­gramu také prezentace k vzděláva­címu programu s názvem Zastupitel v kurzu, jehož hlavním cílem je zvý­šit odbornost a specializaci zastupi­telů obcí a měst v oblasti finančního řízení.

V závěru byla prezentována opět tématika odborné způsobilosti, ten­tokrát se zaměřením na úřední osoby oprávněné k provádění úkonů správ­ního orgánu v řízení o přestupcích dle zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnos­ti za přestupky a řízení o nich.

V průběhu celodenní akce měli účastníci možnost diskutovat své osobní zkušenosti a pokládat dotazy přítomným odborníkům.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…