V Budapešti jednali ministři vnitra zemí Salcburského fóra a západního Balkánu

20.06.2017 15:48

Ve dnech 19.–20. června proběhlo v Budapešti tradiční setkání ministrů vnitra zemí Salcburského fóra a zemí západního Balkánu. Za Českou republiku se jednání zúčastnila delegace vedení prvním náměstkem ministra vnitra pro řízení sekce vnitřní bezpečnosti Jiřím Nováčkem.

V Budapešti jednali ministři vnitra zemí Salcburského fóra a západního Balkánu
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Hlavními tématy jednání byla ochrana hranic, nelegální migrace, terorismus a vnitřní bezpečnost. Hlavním pozitivním výsledkem bylo sladění názorů na problematiku migrace a postojů ve vztahu k EU.

Česká republika na jednání prezentovala svého kandidáta na výkonného ředitele Europolu, současného zástupce ředitele Europolu a bývalého policejního prezidenta Oldřicha Martinů. Ministři Salcburského fóra se shodli, že budou koordinovat svou pozici a podpoří společného kandidáta.

Salcburské fórum je regionální uskupení ministrů vnitra zemí střední a jihovýchodní Evropy. Hlavními oblastmi spolupráce v jeho rámci jsou migrace a vnitřní bezpečnost. Salcburské fórum také úzce spolupracuje s tzv. přáteli Salcburského fóra, zeměmi západního Balkánu a Moldavskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…