V ČSÚ jednali statistici z celého světa o životním prostředí

04.05.2017 9:10

Sídlo Českého statistického úřadu v Praze hostilo mezinárodní zasedání expertní skupiny OSN. 36 odborníků z celého světa jednalo o rozvoji statistiky životního prostředí. V Česku se tento významný mítink koná poprvé.

V ČSÚ jednali statistici z celého světa o životním prostředí
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Skupina EGES dosud zasedala pouze v New Yorku. Její v pořadí čtvrté jednání se do Česka přesunulo díky iniciaci šéfky ČSÚ Ivy Ritschelové, která mezinárodní skupině OSN předsedá: „Jsem velmi hrdá na to, že zde mohu přivítat přední experty na statistiku životního prostředí. Přijeli například Marcus Newbury a Nancy Chin ze Statistické divize OSN v New Yorku, Roberta Pignatelli z Evropské agentury pro životní prostředí nebo Rayén Quiroga z Hospodářské komise pro Latinskou Ameriku a Karibik. Dorazili ale i kolegové z Belize, Botswany, Brazílie, Finska, Jamajky, Mexika, Filipín, Tanzanie či Zimbabwe.“

Kromě národních statistických institucí rozvojových i rozvinutých zemí má v EGES zastoupení mnoho dalších mezinárodních organizací – Eurostat, UNESCAP, Evropská hospodářská komise OSN atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…