V Českém rozhlasu se 28. října setká slovenský a český premiér

27.10.2014 9:59

V Českém rozhlasu se při příležitosti oslav 28. října setká slovenský premiér Robert Fico se svým českým protějškem Bohuslavem Sobotkou. Oba předsedové vlády budou mít od 17 hodin projev, který bude živě přenášet stanice ČRo Dvojka. Akce se koná k připomenutí Dne vzniku samostatného československého státu a 20. výročí působení Slovenského institutu v Praze.

V Českém rozhlasu se 28. října setká slovenský a český premiér
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Považuji za symbolické, že se setkání českého a slovenského premiéra k příležitosti vzniku samostatného československého státu koná právě na půdě Českého rozhlasu. Byl to totiž právě rozhlas, který se nejen jako médium, ale i jako společenská a kulturní instituce podílel na utváření naší moderní historie, například když o něj byly svedeny těžké boje v květnu 1945 či v prvních dnech okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Setkání premiérů pořádá velvyslanec Slovenské republiky Peter Weiss ve spolupráci s Českým rozhlasem. Předsedové vlády budou mít po 17 hodině každý pětiminutový projev, který bude živě přenášet stanice ČRo Dvojka. Akci bude moderovat Václav Žmolík. V rámci programu také vystoupí sopranistka Alena Miro a tenorista Otakar Klein za klavírního doprovodu Miroslava Sekery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…