V Českých Budějovicích je s nemocničním pachem konec. Teď je tu cítit vanilka či růže

30.01.2016 18:05

Návštěvníci či pacienti českobudějovické nemocnice už neucítí typický nemocniční pach, který je ve zdravotnických zařízeních způsobován zejména používáním desinfekčních prostředků. Některá oddělení, na nichž to dovolují podmínky, se totiž nově provoněla. V pokojích i společných prostorách je tak cítit například vanilka, jasmín nebo růže.

V Českých Budějovicích je s nemocničním pachem konec. Teď je tu cítit vanilka či růže
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Myslíme na to, jak se pacienti během pobytu v naší nemocnici cítí, a proto jsme se rozhodli vybraná oddělení provonět. Z široké nabídky vůní se velmi oblíbeným stalo příjemné aroma jasmínu, růže a jemného tónu vanilky, které působí na pacienty, personál, ale i návštěvníky čistým a uklidňujícím dojmem,“ uvedla manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice, a. s., Bc. Iva Nováková, MBA.

Vůně jsou vyrobeny z čistých esenciálních olejů, přičemž jedna zvládne provonět až 50m². Projevuje se u nich tzv. dvojí účinek, který umožňuje nejprve prostor zápachu zbavit a následně ho zanechat příjemně aromatizovaný. Fungují jako rozprašovač, umístěný na stěnách oddělení, i jako sprej, který v případě potřeby personál využije.

Tímto způsobem jsou v současnosti provoněna oddělení gastroenterologické, chirurgické, onkologické a oddělení následné péče 1. „Zvažujeme, že vůně rozšíříme i do dalších prostor, kde to dovolí podmínky,“ doplnila Iva Nováková.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.
V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních

zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V roce 2014 se zde narodilo 2267 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních sedm let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 1,6 miliardy korun.

V loňském roce českobudějovická nemocnice zvítězila v celostátní soutěži Nemocnice 2014 v kategorii Absolutní vítěz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…